oaednews

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για αδήλωτη εργασία, κοινωνική ασφάλιση και αναπηρικές συντάξεις

Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, καθώς και με τους υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Γιάννη Δραγασάκη για την πορεία ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Από την υπουργό Εργασίας, ‘Εφη Αχτσιόγλου, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα αφορά:

Φτηνά την γλίτωσαν τα μεγάλο-στελέχη επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα

Στα ίδια επίπεδα, ή με μικρές μειώσεις στις αποδοχές τους που δεν ξεπέρασαν το 10 – 15% κυμάνθηκαν οι μισθοί των υψηλόβαθμων στελεχών του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, στα χρόνια της κρίσης.Αγγελόπουλος Βασίλης

Αντωνοπούλου: Πλήρους απασχόλησης τα προγράμματα για τους ανέργους

«Από τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μέχρι την κοινωφελή εργασία, που είναι οι 8μηνες προσωρινές θέσεις απασχόλησης σε δήμους για τους μακροχρόνια ανέργους μεγάλης ηλικίας, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ., όλα αυτά τα προγράμματα είναι πλήρους απασχόλησης». Αυτό σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, αναφερόμενη στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους ανέργους.

Μαθήματα οινοποίησης

Ο Όμιλος Φίλων της Αμπέλου και του Οίνου Ν. Λάρισας «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ» οργανώνει μαθήματα οινοποίησης.
Α) Διδάσκονται:

Αντιδράσεις για τις απεργίες

Αντιδράσεις για τον νόμο που φέρεται να θέτει υπό… κατάργηση τις απεργίες εκδηλώνονται στον Βόλο. Ήδη για το θέμα παρεμβαίνει με υπόμνημά του προς το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας, το μέλος της ομοσπονδίας και πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Γιάννης Γρηγορίου, ενώ με τα όπλα παρά πόδα βρίσκονται τόσο Εργατικό Κέντρο Βόλου όσο και ΕΛΜΕ Μαγνησίας.
Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ξεκινούν οι κληρώσεις των αποδείξεων με έπαθλο 1.000 ευρω

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την απόδοση ηλεκτρονικών λαχνών σε όσους έχουν πραγματοποιήσει πληρωμές με "πλαστικό χρήμα" ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα και τη διενέργεια κληρώσεων για την απονομή χρηματικών επάθλων 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς, κάθε μήνα
Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως ένα επιπλέον κίνητρο προσέλκυσης φορολογουμένων στις μεθόδους ηλεκτρονικών πληρωμών. Χθες κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει ότι τα χρηματικά έπαθλα τα οποία θα εισπράττουν οι τυχεροί φορολογούμενοι από τις κληρώσεις των ηλεκτρονικών λαχνών θα είναι αφορολόγητα.

Brain Drain. Γιατί οι Έλληνες παίρνουν τα μυαλά τους και φεύγουν

Πώς εξελίσσεται η "φυγή εγκεφάλων" στην Ελλάδα της κρίσης και τι πρέπει να γίνει για να ανακοπεί. Στατιστικά στοιχεία και προτάσεις πολιτικής
Χρήστος Δεμέτης
 ο brain drain είναι αποτέλεσμα των ετών της ύφεσης και ο μόνος τρόπος για να σταματήσει, αποτελεί ο τερματισμός των αιτιών που έκαναν τους νέους επιστήμονες να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς.
Την πενταετία 2009 - 2014 μετανάστευσαν από τη χώρα μας 20.000 επιστήμονες. Μιλάμε κοινώς για πενταπλασιασμό του ποσοστού μετανάστευσης νέων επιστημόνων σε σχέση με το χρονικό διάστημα του 2000 με το 2005, όταν και προ κρίσης έφυγαν περίπου 2.500 νέα μυαλά.

Ανάρτηση Προσωρινών Πινάκων Κατάταξης ανέργων του «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα, σε 17 Δήμους (Β΄ κύκλος)»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αναρτήθηκαν σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού www.oaed.gr στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» και στο πεδίο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 Δήμους της χώρας, για 3.494 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης οι ακόλουθοι πίνακες:

«Ζεστό» χρήμα σε αγρότες με πτυχίο

Έως 50.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν από πρόγραμμα του ΕΣΠΑπτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που καταπιάνονται με αγροτικές δραστηριότητες και επιθυμούν είτε να «στήσουν» είτε να οργανώσουν υφιστάμενη επιχείρηση συναφή με τις σπουδές τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 6 Σεπτεμβρίου.
Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα πάρουν το «πράσινο φως» της ένταξης στο πρόγραμμα με τον τίτλο: «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» θα επιδοτηθούν σε ποσοστό 100%.

Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία και Ισπανία έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά «ενσωμάτωσης» μεταναστών

Στο «κενό» φαίνεται ότι πέφτει η προσπάθεια ένταξης των μεταναστών ειδικά στις χώρες υποδοχής, καθώς η κοινωνική και οικονομική ενσωμάτωση είναι περιορισμένη, ενώ δείχνουν να αποτυγχάνουν  και οι πολιτικές που αναπτύσσουν οι κυβερνήσεις.

Συντάξεις: Εξαγορά χρόνου από δημοσίους υπαλλήλους για σπουδές (παράδειγμα)

Σύμφωνα με το ν.4336/2015 δημόσιος υπάλληλος που για παράδειγμα, προσλήφθηκε στο Δημόσιο στις 26-03-1987, με συνολική προϋπηρεσία στις 31-12-2012 25 έτη, 9 μήνες και 5 ημέρες, έχοντας δύο ανήλικα τέκνα (γεννημένος το 1961) μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στα 58 του. Αυτό συμβαίνει διότι με εξαγορά σπουδών θα συμπληρώσει 25ετία στο 2011 με αποτέλεσμα να μπορεί να συνταξιοδοτηθεί οποτεδήποτε το επιλέξει γιατί έχει συμπληρώσει τα 52 πριν την ψήφιση του παραπάνω νόμου. Το παραπάνω παράδειγμα δημοσίευσε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και είναι ενδεικτικό της κατάστασης σχετικά με την αναγνώριση χρόνου σπουδών για δημοσίους υπαλλήλους που επιθυμούν να βγουν στη σύνταξη.