oaednews

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΟΑΕΔ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)

Εδώ και πολλά χρόνια δεν είμαι θρήσκος. Απ’ τα χρόνια του σχολείου όμως, μου ‘χει μείνει αυτό: «Πεινούσα και δε μου δώσατε να φάω, διψούσα και δε μου δώσατε να πιω. Ξένος ήμουν και δε με φιλοξενήσατε, γυμνός ήμουν και δε με ντύσατε, ασθενής και φυλακισμένος και δε με επισκεφθήκατε. Εφόσον δεν κάνατε ούτε κάτι απ’ τα ελάχιστα, τίποτα δεν κάνατε για μένα», λέει στο κατά Ματθαίο ο Γιος του Θεού των Ορθοδόξων Ελλήνων.
Η ορθόδοξη χριστιανική ελληνική κοινωνία θα μπει σε λίγο καιρό στη Σαρακοστή, για να καθαρίσει τις ψυχές της και να γιορτάσει το Πάσχα προσκυνώντας τον Επιτάφιο και το Σταυρό του Χριστού της. Θα μπει γεμάτη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Γιατί είναι γεμάτη μίσος και ρατσισμό για κάπ0ιους απ’ τους πιο αδύναμους αυτού του κόσμου. Τους μετανάστες, τους λαθρομετανάστες, τους βρωμιάρηδες όπως λέει συχνά.
Ρατσισμός και μίσος μέσα στα σπλάχνα της. Καθόλου ανθρωπιά –μα ούτε και λογική. Γιατί αν υπήρχε λογική στην ελληνική κοινωνία:
Θα καταλάβαινε πως η μετανάστευση δεν σταματιέται πλέον. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Όσο υπάρχουν στον κόσμο άκρατη φτώχεια, πόλεμοι, πείνα και δίψα, καταστροφές απ’ την κλιματική αλλαγή, οι πληθυσμοί θα μετακινούνται. Είναι εντελώς αναπόφευκτο. Ούτε οι φράχτες στον Έβρο, ούτε οι απελάσεις σταματάνε τους πρόσφυγες. Απλά θα πνίγουμε και θα δολοφονούμε περισσότερους. Αλλά θα έρχονται κι άλλοι…
Η μόνη λύση (ΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΛΛΑ Η ΜΟΝΗ!) είναι να εξεγερθούμε, να απαιτήσουμε, να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ανθρώπινες συνθήκες και γι’ αυτούς και για όλους μας, παντού.
Και ΩΣ ΤΟΤΕ, να απαιτήσουμε νομιμοποίηση και ταξιδιωτικά έγγραφα για όλους τους μετανάστες. Να απαιτήσουμε από την ΕΕ να πάρει πίσω τη σύμβαση Δουβλίνο 2, που τους εγκλωβίζει εδώ φτιάχνοντας μια Ελλάδα μόνο με είσοδο αλλά χωρίς έξοδο! Μόνο έτσι θα σταματήσουν να στοιβάζονται στην Ελλάδα, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία τους θα φύγει για την Ευρώπη. Δε θα κάθεται να υποφέρει στα υπόγεια του Αγ. Παντελεήμονα και να ξυλοκοπιέται από αστυνομία και φασιστοειδή. Να απαιτήσουμε ίσα μεροκάματα για έλληνες και ξένους. Μόνο έτσι θα σταματήσουν «να μας παίρνουν τις δουλειές».

Φοβάται όμως, τρέμει η ελληνική κοινωνία την επαφή με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της. Το 1923 έβριζε «τουρκόσπορους»και «παστρικές» τους μικρασιάτες και πόντιους πρόσφυγες και τους θεωρούσε ψωριάρηδες και χολεριασμένους.
Οι έλληνες ξεχνάνε ή δεν έχουν τη γνώση πως και οι ίδιοι, δεν είναι, ακριβώς, γνήσιοι απόγονοι του Περικλή και του Αριστοτέλη, αλλά έχουν προσμιχθεί στη διάρκεια των αιώνων με ένα σωρό άλλους λαούς που έχουν έρθει στον ελλαδικό χώρο είτε με μετανάστευση, είτε με μετακινήσεις πληθυσμών. Είτε το γουστάρουμε είτε όχι, είμαστε πρόσμιξη Ελλήνων, Σλάβων (μετανάστευση κατά εκατοντάδες χιλιάδες τον 8ο μ.Χ. αιώνα), Βλάχων, Αρβανιτών (το μισό ’21 ήταν Αρβανίτες –Αλβανοί δηλαδή), Τούρκων, Φράγκων κι ένα σωρό άλλων. Δεν υπήρξε «καθαρό» Ελληνικό αίμα ποτέ και, πολύ περισσότερο, δεν θα υπάρξει στο μέλλον.
Αν υπήρχε λογική κι όχι μίσος, φοβία και ρατσισμός θα καταλάβαιναν όλοι πως είναι αναπόφευκτο πια η Ευρώπη εκτός από χριστιανούς να έχει και μουσουλμάνους, όπως κι όλες τις θρησκείες. Πρόβλημα είναι η ύπαρξη φανατικών όλων των θρησκειών κι όχι η συνύπαρξη των θρησκειών (π.χ. στις ΗΠΑ η βία ασκείται από τους φανατικούς ακροδεξιούς χριστιανούς).
Αν υπήρχε λογική κι όχι φοβία και μίσος μέσα στα σωθικά της ελληνικής κοινωνίας, θα αντιλαμβανόταν ορθά το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Η ελληνική κοινωνία, δικαιολογημένα, φοβάται τη μικροεγκληματικότητα του φτωχοδιάβολου (μετανάστη, πρεζονιού, φτωχού) μην τυχόν της κλέψει το πορτοφόλι. Την ίδια στιγμή ΟΜΩΣ, ανέχεται να ληστεύεται νόμιμα από τα λαμόγια με τις γραβάτες. Ανέχεται να ληστεύουν τους μισθούς και τις συντάξεις της, ο ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση. Ανέχεται να ληστεύουν τον ιδρώτα της μια χιλιάδα ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ οικογενειών και να μεταφέρουν δισεκατομμύρια στις τράπεζες της Ελβετίας. Ανέχεται να πεθαίνει καθημερινά στους εγκληματικούς δρόμους των ΕΛΛΗΝΩΝ μεγαλοεργολάβων. Ανέχεται ΕΛΛΗΝΕΣ υπουργούς να κλείνουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα σχολεία της. Ανέχεται να πέφτει στην κατάθλιψη από την ανεργία που δημιουργούν όχι οι ξένοι, μα οι ΕΛΛΗΝΕΣ επιχειρηματίες που κλείνουν τα εργοστάσιά τους και τα μεταφέρουν όπου γης έχει φτηνότερα μεροκάματα.
Η ελληνική κοινωνία σιχαίνεται τους ξένους στη Νομική και στους δρόμους, αλλά ανέχεται τους Κινέζους μαφιόζους της Cosco, που έφερε ο Παπανδρέου στον Πειραιά.
Η ελληνική κοινωνία ανέχεται τους Γερμανούς της Siemens να λαδώνουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικούς που η ίδια ψηφίζει.
Ανέχεται (ε καλά, με λίγη γκρίνια απ’ τον καναπέ) τους ξένους της Τρόικας και όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο.
Κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ανέχεται και επιβραβεύει τα ακροδεξιά κατακάθια του ΛΑΟΣ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, τους απόγονους των ΕΛΛΗΝΩΝ δωσίλογων της γερμανικής κατοχής.
Δεν ανέχεται τους ξένους η ελληνική κοινωνία. Εκτός…
Εκτός αν είναι  στριπτιτζούδες εκεί γίνονται τα μπάτσελορ πάρτι.
Εκτός αν είναι πουτάνες που στα κορμιά τους το παίζουν εραστές, οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ στα μπουρδέλα όλης της χώρας.
Εκτός αν παίρνουν άθλια μεροκάματα για να μαζεύουν ελιές, να φτιάχνουν τα μερεμέτια στο σπίτι και να σκατοσφουγγίζουν τους ηλικιωμένους γονείς.
Εκτός αν δεν απαιτούν ίσα δικαιώματα όπως πρέπει να έχουμε όλοι. (Παρεμπιπτόντως, «ποιοι είναι αυτοί οι ψωριάρηδες που απαιτούν δικαιώματα την ώρα που, καλά καλά, δεν έχουμε εμείς οι Έλληνες»;
Δεν απαιτεί η ηρωική ελληνική κοινωνία δικαιώματα (και) για την ίδια. Βρίζει μόνο, χοντραίνει κώλο στον καναπέ, και απαιτεί να μην έχει αξιοπρέπεια και δικαιώματα και κανένας άλλος…
(Παρεμπιπτόντως, ξανά, οι απολίτιστοι Αλβανοί με ένα (1) μόνο βίντεο που αποδείκνυε τη διαφθορά ενός (1) κυβερνητικού στελέχους, τα έκαναν γης μαδιάμ σε όλη τη χώρα τους. Το πλήρωσαν με 3 νεκρούς. Οι  ηρωικοί από αιώνες Έλληνες, τι κάνουν για τη διαφθορά των δικών τους πολιτικών; Τις μέρες που τα κανάλια λύσσαγαν με  τη Νομική παραγραφόταν ΚΑΙ το  σκάνδαλο στο Βατοπέδι.)

ΥΓ 1. Είναι βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε μεγάλες συγκρούσεις. Είτε θα σφαχτούμε μεταξύ μας –έλληνες με μετανάστες, εργαζόμενοι με άνεργους, δημόσιοι με ιδιωτικούς, νέοι με μεγαλύτερους- δηλαδή οι φτωχοί μεταξύ μας, είτε θα στρέψουμε τα όπλα μας απέναντι στους πραγματικούς φταίχτες, τα αφεντικά της Ελλάδας και του κόσμου και θα προσπαθήσουμε για τις κοινωνίες της ισότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ όλων. Η επιλογή είναι δική μας.
   ΥΓ 2.  Με αφορμή τα γεγονότα της Νομικής. Η Νομική σχολή δε βρίσκεται εκεί ούτε για να φτιάχνει καριέρες καθηγητών, ούτε για εκδρομές των φοιτητών στη Μύκονο. Βρίσκεται εκεί πρώτα και κύρια για να διδάσκει τα ανθρώπινα δικαιώματα ΟΛΩΝ και κάποιες έννοιες όπως και αυτή του ασύλου! (Το τραγικό είναι πως η παρουσία των προσφύγων εκεί δεν παρεμπόδιζε καν τα μαθήματα καθώς βρίσκονταν σε ανακαινιζόμενο κτήριο)!
ΥΓ 3. Σε όσους επιθυμούν την κατάργηση του ασύλου, δύο παρατηρήσεις:
 α. Το άσυλο  θεσπίστηκε για την προστασία όλων των πολιτών από δικτατορικά καθεστώτα. Ευτυχώς που η Ελλάδα του μνημονίου είναι δημοκρατία!
β. Εύχομαι, τα παιδιά όλων μας, που θα μεγαλώνουν χωρίς κανένα δικαίωμα, όταν θα βρίσκονται στους δρόμους  (α λα Αίγυπτος κ Τυνησία) κυνηγημένα από την αστυνομία και το στρατό και θα ψάχνουν καταφύγιο παντού, να θυμούνται πως το κοινωνικό άσυλο καταργήθηκε επειδή το απαίτησαν οι γονείς τους. Οι γονείς τους, που δεν απαίτησαν  την κατάργηση του βουλευτικού ασύλου.
         ΥΓ 4. Τη δεκαετία του ’30 , η γερμανική κοινωνία πίστεψε τους ναζί κι έκανε τους Εβραίους αποδιοπομπαίους τράγους για την οικονομική κρίση της Γερμανίας. Αποτέλεσμα ήταν η εξόντωσή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μήπως η Ιστορία επαναλαμβάνεται;
Σε όσους συμπατριώτες μου έχουν δηλητηριάσει την ψυχή τους με μίσος, ξεχνώντας πως οι άνθρωποι κάθε χρώματος είναι ίδιοι, ντροπή…

                                                 ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ