oaednews

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για 92 προσλήψεις στη ΔΕΗ

 4 νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για θέσεις εργασίας στην ΔΕΗ - 92 προσλήψεις με 8μηνες συμβάσεις, αναλυτικά οι προκηρύξεις της ΔΕΗ.

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού απο την ΔΕΗ στη ΔΕΠΑΝ (ν. Δωδεκανήσου)

Ανακοίνωση ΣΟΧ 3/2021

Παράρτημα

Αίτηση

Πληροφορίες για αιτήσεις συμμετοχής

Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, οι οποίοι αποτελούν το 1/3 των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ζητά το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

 Ο Σύλλογος απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και στο διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων επιστολή για το αίτημα μονιμοποίησης των συμβασιούχων, οι οποίοι, όπως τονίζεται, αποτελούν το 1/3 των εργαζομένων του ΓΝΑΝ.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, το επόμενο χρονικό διάστημα ως 31/12/2022, επίκειται η λήξη των συμβάσεων 50 συμβασιούχων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, το πρώτο εξάμηνο του 2022 επίκειται η λήξη των συμβάσεων άλλων 71 συμβασιούχων και στο δεύτερο εξάμηνο 22 εργαζομένων.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου προβλέπονται 475 οργανικές θέσεις και εργάζονται σε αυτό 256 μόνιμοι εργαζόμενοι ενώ εκτός από τους 256 μόνιμους, εργάζονται στο ΓΝΑΝ συνολικά 143 συμβασιούχοι (103 επικουρικοί, 17 ΟΑΕΔ, 23 ΙΔΟΧ), που αποτελούν το 34,6% του συνόλου των εργαζομένων.

Κρατικές προμήθειες και έργα σε “ημετέρους” με αναθέσεις κατ’ επιλογήν

 Απόλυτη αδιαφάνεια επικρατεί στις αναθέσεις δημόσιων έργων και κρατικών προμηθειών μικρού προϋπολογισμού, οι οποίες γίνονται πλέον κατ’ επιλογή, με ακαθόριστα κριτήρια, χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες και με εκ προοιμίου αποκλεισμό των “ανεπιθύμητων” διεκδικητών.


Μία τεράστια συνολική πίτα πολλών δισεκατομμυρών ευρώ, μοιράζεται με όρους και κανόνες πελατειακού κράτους, σε επιχειρηματίες που έχουν πολιτική στήριξη και προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Αντισυνταγματικό το νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης


του Διονύση Τεμπονέρα

 Η αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης ιδιαίτερα τίθεται στο επίκεντρο της κοινωνικής ασφάλισης και δεν είναι δυνατόν να πραγματωθεί μέσω των «μηχανισμών της αγοράς»

Μερικές από τις βασικές αρχές της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης είναι η αρχή της ανταποδοτικότητας, η αρχή της καθολικότητας, η αρχή της υποχρεωτικότητας, η αρχή του δημόσιου χαρακτήρα της υποχρεωτικής ασφάλισης, η αρχή της προστασίας του ασφαλιστικού κεφαλαίου και, με πρωτεύοντα χαρακτήρα, η αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΕΝΔΙΣΥ: Επιδεικτική αδιαφορία για την παράνομη φορολόγηση αναδρομικών – Η κυβέρνηση «γύρισε την πλάτη» στους συνταξιούχους

 «Η υπέρογκη (και παράνομη) φορολόγηση των αναδρομικών, 2009-2015, έβγαλε (και πάλι) τους συνταξιούχους στον δρόμο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών, με πρωτοβουλία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων. Συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά, στην είσοδο του κτιρίου επί της οδού Νίκης, σε μια ύστατη προσπάθεια να λάβουν από την ηγεσία του υπουργείου και δη από τον Χρήστο Σταϊκούρα, τις απαντήσεις που είναι απαραίτητες: Πότε το υπουργείο Οικονομικών θα εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που δικαιώνουν 95.000 συνταξιούχους και τις οικογένειές τους», τονίζεται σε ανακοίνωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ).

Εθνική Σύμβαση Εργασίας χωρίς τριετίες και επιδόματα

 «Τίτλοι τέλους» μπαίνουν στις τριετίες και στα επιδόματα, καθώς τίθενται εκτός Εθνικής Σύμβασης Εργασίας. Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο ΣΕΒ, δίνοντας τέλος σε τυχόν αμφιβολίες ή διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο Σύνδεσμος ξεκαθάρισε ότι η καινούργια Σύμβαση, που μόλις προ διημέρου υπογράφηκε με την ΓΣΕΕ, όπως και οι προηγούμενες «δεν περιλαμβάνει μισθολογικούς όρους, μισθούς, τριετίες, επιδόματα». Τίθεται συνεπώς ξεκάθαρο ζήτημα καταβολής του επιδόματος γάμου, το οποίο αντιστοιχεί στο 10% του μισθού και που η ΓΣΕΕ, όλα τα προηγούμενα έτη, αναφερόταν στη διατήρησή του. Επίσης, στο σκέλος των τριετιών, ο ΣΕΒ εδώ και μία διετία έχει ξεκινήσει δικαστικό αγώνα, θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει σχετική διάταξη παλαιότερου «μνημονιακού» νόμου, σύμφωνα με την οποία ο μισθός καταβάλλεται «ως μοναδιαία αξία». Σε μια τέτοια περίπτωση, οι τριετίες δεν υφίστανται ως μέτρο αύξησης των αποδοχών (10% για κάθε τρία έτη, με ανώτατο τα εννέα) στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγές της ΓΣΕΕ, επισήμαιναν την ολοφάνερη διαφωνία με την πλευρά του ΣΕΒ και τόνιζαν ότι τόσο οι τριετίες όσο και το επίδομα γάμου, αποτελούν «θεσμικούς όρους» της Σύμβασης και προέρχονται από συμφωνίες προηγούμενων ετών. Ως εκ τούτου, διατηρούν την ισχύ τους και σήμερα. Αυτό φαίνεται, τόνιζαν οι ίδιες πηγές, στις δικαστικές διαμάχες εργοδοτών και εργαζομένων στο ΣΕΠΕ ή ακόμα και στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και λεωφορεία

 Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (Γραμμή 1 Μετρό) και λεωφορεία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι μέσα στην εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση στάσης εργασίας από τις 21:00 της Τετάρτης 7 Ιουλίου έως τη λήξη της βάρδιας στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1) και στο Μετρό (γραμμή 2,3).


«Στην είσοδο του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης! Καλούνται, δηλαδή, οι ηλεκτροδηγοί να παραλάβουν τραίνα τα οποία όλη την ημέρα τρέχουν εκτεθειμένα στις υψηλές θερμοκρασίες, επειδή η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά τους» τονίζεται στην ανακοίνωση.