oaednews

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Ανάκληση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος Συναδέλφου



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ζητάει να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της Ρηγανάκου Αγγελικής, εργαζόμενης σε  Βρεφονηπιακό Σταθμό Καλαμάτας του ΟΑΕΔ και Προέδρου του εκεί Συλλόγου Γυναικών.

Λιακούλη: «Εγκαταλείφθηκε στην τύχη του, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΕΔ στις Εργατικές κατοικίες Γιάννουλης»

Για τα μείζονα προβλήματα σε ό,τι αφορά κυρίως το προσωπικό του Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΟΑΕΔ στις Εργατικές κατοικίες Γιάννουλης στη Λάρισα, κατέθεσε ερώτηση η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.
Η βουλευτής υπενθυμίζει πως η προσφορά των Βρεφονηπιακών Σταθμών, ως μιας ακόμη δομής του κοινωνικού κράτους, είναι αδιαμφισβήτητη για την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των μικρών παιδιών στα πρώτα βήματα αυτής της ευαίσθητης ηλικίας, ενώ παράλληλα αποτελούν μια δομή που στηρίζει έμπρακτα τους νέους γονείς, προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, και ως εκ τούτου «δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπονται στην τύχη τους».
Παράλληλα, η βουλευτής Λάρισας αναφέρει πως το εν λόγω ίδρυμα αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων, τα οποία εντοπίζονται στο γεγονός ότι αν και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 65 παιδιά, αυτό στην πράξη δεν είναι εφικτό από τη στιγμή που υπάρχουν μόνο δύο βρεφονηπιοκόμοι, με αποτέλεσμα τελικά να φιλοξενούνται το πολύ έως 15 παιδιά. Παράλληλα, εύλογες απορίες δημιουργούνται δεδομένου ότι παρά τις σοβαρές και πιστοποιημένες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, δεν έχει γίνει καμιά μόνιμη πρόσληψη από το 2007.