oaednews

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Αλλαγές στην ασφάλιση για ελεύθερους επαγγελματίες, άνεργους και ασφαλισμένους στο ΙΚΑ


Mε ένα πακέτο ασφαλιστικών ρυθμίσεων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κλείνει μία σειρά ανοιχτών θεμάτων. Οι προωθούμενες διατάξεις, μεταξύ άλλων, αφορούν ελευθέρους επαγγελματίες, μακροχρόνια ανέργους αλλά και δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων. Ο στόχος είναι διπλός: Η αύξηση των εσόδων των Ταμείων (με τις ρυθμίσεις για τον ΟΑΕΕ) αλλά και η στήριξη ευπαθών ομάδων (π.χ. μακροχρόνια άνεργοι) που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν παροχές ασθενείας. Αναλυτικά οι πέντε διατάξεις που προωθεί ο υπουργός Εργασίας είναι οι εξής...

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής - Παράσταση διαμαρτυρίας στην διευθύντρια του ΟΑΕΔ

Σήμερα, Τρίτη 14 Γενάρη, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και το σωματείο των εργαζόμενων στο Δήμο Πετρούπολης μαζί με τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα που...
δουλεύουν στο Δήμο Πετρούπολης, πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στην διευθύντρια του ΟΑΕΔ στης περιοχής, για το σοβαρότατο πρόβλημα της καθυστέρησης των πληρωμών τους των εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα. 

Θέσαμε στην διευθύντρια ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα είναι απλήρωτοι για περισσότερο από 40 μέρες, ήταν μακροχρόνια άνεργοι και αντιμετωπίζουν ζητήματα στοιχειώδους διαβίωσης.

Μετά το φιάσκο Θα επανεξετάσουν τις προϋποθέσεις χορήγησης για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων....

Καταγγέλλουν τις προϋποθέσεις για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων  
Μακροχρόνια άνεργοι καταγγέλλουν ως εμπαιγμό τις προϋποθέσεις που μπήκαν για την παροχή επιδόματος.


Ο Ελληνας «Δουλευταράς»- Μία ιδέα οχτώ νεαρών από κάθε σημείο του κόσμου για την καταπολέμηση της ανεργίας

Ο Ελληνας «Δουλευταράς»- Μία ιδέα οχτώ νεαρών από κάθε σημείο του κόσμου για την καταπολέμηση της ανεργίας
Είναι άνθρωποι νέοι, με όνειρα και κυρίως ιδέες. Η κρίση τους βρήκε στο εξωτερικό, ή την άφησαν πίσω τους φεύγοντας από την Ελλάδα. Αλλά ο Γιάννης, η Μυρτώ, ο Νίκος και ο Ανδρέας δεν σταμάτησαν να κοιτούν με ανησυχία το τι συμβαίνει στη χώρα. Και ένας συνδυασμός όλων αυτών τους έκανε να δημιουργήσουν τον... Ελληνα «Δουλευταρά».

Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης από το ΚΕΚ της ΔΕΗ

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) ΔΕΗ/ΔΕΚΠ/ΣΤΕ στη δράση «Κατάρτιση, με επιχορήγηση (training voucher), ανέργων στον Παραγωγικό Τομέα Β΄ της Οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση», με βάση την οποία το ΚΕΚ θα πραγματοποιήσει προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης για συνολικά 300 άνεργους τεχνίτες και διπλωματούχους μηχανικούς. 

ΚΕΠΕ: Εκδήλωση με θέμα την ανεργία

Εκδήλωση με τίτλο «Ανεργία: Κοινωνικό και Οικονομικό Πρόβλημα - Δράσεις για την αντιμετώπισή» διοργανώνει το ΚΕΠΕ την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 17:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του EBEA (Ακαδημίας 7, Αθήνα).
Kεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κος Γιάννης Βρούτσης.

Δεν φταίει μόνο η ανεργία -

Μία στις δύο επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν βρίσκει υπαλλήλους με δεξιότητες?
Μπορεί τα ποσοστά της ανεργίας κάθε μήνα να σκαρφαλώνουν όλο και πιο ψηλά, ωστόσο όπως φαίνεται δουλειές υπάρχουν, αλλά όχι και προσωπικό κατάλληλο γι αυτές. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας McKinsey σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times το 45% των ελληνικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζει πρόβλημα, λόγω της έλλειψης δεξιοτήτων των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας.

Η τρόικα ευθύνεται για φτώχεια και ανεργία

Σαφείς ευθύνες στην τρόικα για την επιβολή οριζόντιων περικοπών σε κοινωνικές δαπάνες και επιδόματα που οδήγησαν στη φτώχεια ομάδες του πληθυσμού των μνημονιακών χωρών καταλογίζει το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωβουλής για την τρόικα. Στην έκθεση, που θα παρουσιαστεί επίσημα σήμερα στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο, οι δύο εισηγητές Ότμαρ Κάρας και Λιεμ Χοάνγκ Νγκοκ κάνουν λόγο για έλλειψη διαφάνειας στη λειτουργία της τρόικας και καταστρατήγηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την ανάπτυξη.