oaednews

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του 2016 και ο ΟΑΕΔ σαν Angel Investor

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται ο Β’ Κύκλος των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που ήδη τρέχουν ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται οκτώ προγράμματα συμπεριλαμβανομένου του «Νέου Ξεκινήματος» από τον ΟΑΕΔ που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον για Startups.
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των πρώτων προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και αναμένεται η άμεση έναρξη του δεύτερου κύκλου.
– Ενίσχυση της αυτοαπασχόληση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, το ποσοστό ενίσχυσης είναι 100%, 25 – 50 χιλιάδες ευρώ, και υποβλήθηκαν 16.193 αιτήσεις.

Καραμεσίνη:Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα δεν εξασφαλίζει πλέον προστασία από τη φτώχεια

Θλιβερή αποκλειστικότητα καταγράφει η Ελλάδα, καθώς είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ που επιμένει να εμφανίζει μείωση του κατώτατου μισθού για την τελευταία 8ετία (2008-2016). 

Τη στιγμή που οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν Μνημόνια μετρούν ήδη τις πρώτες αυξήσεις στο ύψος του κατώτατου μισθού, η Ελλάδα βρίσκεται στο -19,5%. 

Στο επίπεδο αυτό κυμαίνεται η μείωση του πραγματικού κατώτατου μισθού τα χρόνια της κρίσης (2008-2016), με προσμετρημένο και τον αποπληθωρισμό.

Πρόσκληση του ΟΑΕΔ σε 34 δήμους για την Κοινωφελή Εργασία

Ξεκινά 34 δήμους σε όλη τη χώρα, η β’ φάση της Κοινωφελούς Εργασίας 6.328 ανέργων με οκτάμηνη σύμβαση απασχόλησης, με τον ΟΑΕΔ να απευθύνει τη σχετική πρόσκληση εντός της τρέχουσας εβδομάδας, μετά την έγκριση του προγράμματος από το ΑΣΕΠ.
Όροι:

«Απόφαση σταθμός» του Ευρωδικαστηρίου για την προσωρινή απασχόληση

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την Ισπανία ανοίγει το δρόμο για να καταργηθούν ανισότητες στην αγορά εργασίας της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης μεταξύ όσων εργάζονται με καθεστώς προσωρινής και μόνιμης απασχόλησης. Πρόκειται για απόφαση υπέρ των δικαιωμάτων όσων απασχολούνται με το καθεστώς προσωρινής απασχόλησης.