oaednews

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Α νακοίνωση - καταγγελία του Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης της ΚΣΤ’ Εκπαιδευτικής Σειράς «Αλέξανδρος Σβώλος»

Η Εθνική Σχολή Δημόσια Διοίκησης έβγαλε σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ άδεια τους σπουδαστές/υπαλλήλους της για το μήνα Απρίλιο! Προάγγελος και για το υπόλοιπο Δημόσιο;
...........................................................
Ανακοίνωση - καταγγελία του Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης της ΚΣΤ’ Εκπαιδευτικής Σειράς «Αλέξανδρος Σβώλος»

Μέσω ανακοίνωσης του Προέδρου του ΕΚΔΔΑ, η οποία εκδόθηκε χθες 26/3/2020, πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΔΔΑ έγινε δεκτή η  γνωμοδότηση του Επιστημονικού και Εκπαιδευτικού Συμβουλίου για χορήγηση κανονικής άδειας στους σπουδαστές της ΚΣΤ΄ εκπαιδευτικής σειράς της ΕΣΔΔΑ για τον μήνα Απρίλιο. Πρόκειται για μια ανακοίνωση η οποία μας βρίσκει συνολικά αντίθετους, οφείλουμε ωστόσο να σταθούμε ειδικότερα σε δύο συγκεκριμένα σημεία της.

Κραυγή αγωνίας από τους ήρωες των Νοσοκομέιων

Φωτεινή Καριστινάκη νοσηλεύτρια στον Ευαγγελισμό, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων

«Τα παιδιά που δουλεύουν στη μονάδα του κορονοϊού επειδή δεν έχουν στολές, δεν τους αφήνουν να βγουν έξω και να αλλάζουν ρουχισμό, μάσκες και γυαλιά. Δεν τους επιτρέπουν ούτε να πιουν νερό ούτε να πάνε στην τουαλέτα.
Οι συνάδελφοι και από τη μονάδα και από τα τμήματα του Covid στέλνουν κραυγή αγωνίας.

Στα κινητά μας από σήμερα ιατρικές συνταγές - Με έναν κωδικό σε SMS θα πηγαίνουμε στο φαρμακείο

Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η άυλη συνταγογράφηση όπου οι πολίτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στον γιατρό τους για συνταγογράφηση φαρμάκων. Πλέον με ένα κωδικό που θα τους αποστέλεται στο κινητό θα μπορούν να πάνε στο φαρμακείο και να προμηθευτούν τα φάρμακα που τους έχει συνταγογραφήσει από απόσταση ο γιατρός τους.

supportemployees.yeka.gr: Ξεκινούν οι αιτήσεις των εργαζομένων από την 1η Απριλίου για τα 800 ευρώ

Από την 1η Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είτε έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω εντολής δημόσιας αρχής είτε έχουν πληγεί με βάσει τους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Η κρίση των… άλλων

Του Γιάννη Μυλόπουλου
Για όποιον έχει αμφιβολίες για το ποιος πληρώνει τις κρίσεις του παγκόσμιου καπιταλισμού και για το ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από τις περιόδους ύφεσης της οικονομίας, υπάρχουν οι εκθέσεις που δημοσιεύονται από διεθνή Ινστιτούτα Ερευνών, που παρουσιάζουν την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών και την κατανομή τους στον πληθυσμό, με στοιχεία αντικειμενικά και αδιάσειστα.
Σύμφωνα λοιπόν με τις εκθέσεις που δημοσιεύει ετήσια ο Ελβετικός τραπεζικός κολοσσός Credit Suiss, κατά τη διάρκεια των χρόνων της κρίσης και της μεγάλης ύφεσης της οικονομίας, μεταξύ δηλαδή 2009 και 2019, ο παγκόσμιος πλούτος αυξήθηκε κατά 70%!

250.000 επιχειρήσεις προχώρησαν μέχρι τώρα στην αναστολή συμβάσεων εργασίας

Περίπου 250.000 επιχειρήσεις έχουν προχωρησει μέχρι στιγμής στην αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Εργατικό Κέντρο Χανίων: «Η κυβέρνηση καταργεί την πλήρη απασχόληση»

Την αντίθεσή του στο άρθρο 9 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την εκ περιτροπής εργασίας, εκφράζει μέσω ανακοίνωσης το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλογου Αθηνων για την υπαναχώρηση της κυβέρνησης για τα 800 ευρω

Tο διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών(ΔΣΑ),   εξέδωσε ανακοίνωση  σύμφωνα με την οποία η εξαγγελίες της Κυβέρνσης για ένταξη των δικηγόρων σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης μέσω voucher (αξίας 600€ έκαστο), συνιστά προκλητικό εμπαιγμό, που υποτιμά τη νοημοσύνη όλων και καταδικάζει με τον πιο εμφαντικό τρόπο την προκλητική υπαναχώρηση της Κυβέρνησης στο θέμα της χορήγησης του επιδόματος των 800€.