oaednews

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Προσλήψεις στις κατασκηνώσεις των δήμων – Όλη η λίστα, οι ειδικότητες και τα προσόντα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η απόφαση για την ανάθεση την οργάνωση και λειτουργία των Παιδικών Εξοχών – Κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος σε Δήμους.
Οι αιτήσεις απο τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους για να στείλουν τα παιδιά τους  θα μπορούν να γίνουν μέχρι την 15η Ιουνίου 2015 μετά όμως απο τις ανακοινώσεις των δήμων.
Οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις προσωπικού στις κρατικές παιδικές κατασκηνώσεις θα ξεκινήσουν άμεσα να εκδίδονται από τους δήμους που συμμετέχουν στο Κρατικό Πρόγραμμα Κατασκηνώσεων του υπουργείου Εργασίας.
Ειδικότερα ήδη ο Δήμος Αθηναίων έχει εκδώσει προκήρυξη για προσλήψεις και οι αιτήσεις κλείνουν 13/5. Οι υπόλοιποι δήμοι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν την έκδοση προκηρύξεων.

2ος Διαγωνισμός Καινοτομίας "ideatree"

Έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού
Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»


Μάθε για το δέντρο που ανθίζουν οι ιδέες!

 
Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree».

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση στον περσινό 1ο Διαγωνισμό «ideatree», φέτος ο Διαγωνισμός επιστρέφει για να δώσει και πάλι τη δυνατότητα σε νέους και νέες να τολμήσουν και να δουν την ιδέα τους να γίνεται πραγματικότητα.

Οι στόχοι του φετινού διαγωνισμού είναι:

ΟΑΕΔ: Αναρτώνται οι πίνακες για την κοινωφελή εργασία


Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες του Οργανισμού για τους ωφελούμενους του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), όπως ανέφεραν ανώτερα στελέχη του οργανισμού 

Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2015, ημέρα Τρίτη, ύστερα από εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίουαποφάσισε Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου στηρίζοντας την 24ωρη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή.
Καλούμε τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν τα Σωματεία – μέλη τους για συμμετοχή στη Στάση Εργασίας, καθώς και στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται. Για το λεκανοπέδιο Αττικής πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30μμ στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 21).
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

«Τρύπα» 349 εκατ. ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία απο πλεόνασμα που είχαν το 2014.



 «Βουλιάζουν» τα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους λόγω της σημαντικής μείωσης των εσόδων τους και της κρατικής επιχορήγησης.

Προκήρυξη για 2.587 προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού με την νέα κοινωφελή εργασία.



 Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι προκηρύξεις από τον ΟΑΕΔ για 20.385 νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας,

Το ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ «διερευνητής» των εκπαιδευτικών στελεχιακών αναγκών του Ο.Α.Ε.Δ.

Στα πλαίσια του Re-engineering , στο πιλοτικό Κ.Π.Α. 2 Ιωαννίνων προέκυψαν προβληματισμοί από την επίσκεψη εκπροσώπου του Κ.Ε.Κ. ΔΗΜΗΤΡΑ στις διοικητικές δομές του Οργανισμού του Ο.Α.Ε.Δ.
    Διατυπώθηκε στις μηνιαίες συναντήσεις ένσταση τόσο για το ότι δεν υπήρξε η ανάλογη προειδοποίηση και προετοιμασία για την προγραμματισμένη διάθεση του απαιτούμενου χρόνου στη συνάντηση/συνομιλία όσο και για την ίδια την ύπαρξη και τη διεξαγωγή της.

"Πέρασε" η τροπολογία για παράταση λειτουργίας των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε  από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Ο.Ε.Λ. Ο.Α.Ε.Δ) έγινε δεκτή η τροπολογία που αφορά στην παράταση της λειτουργίας των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2015-2016, 2016-2017.