oaednews

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Καλώς ήρθες συνοδήγηση

Το Πάμε Μαζί σημαίνει μοιρασιά κούρσας στο ταξίδι. Άλλος για Θεσσαλονίκη το Σ.K.;
 Ταξίδι Αθήνα-Πάτρα με 14 ευρώ, συν παρέα, συν οικολογική υποστήριξη του πλανήτη; Το λένε «πάμε μαζί».

22.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014 ζητά η τρόικα. Νέες απαιτήσεις

Νέες απαιτήσεις, έως την τελευταία στιγμή, θέτει η τρόικα. Με κείμενο που κατέφθασε με φαξ στην κυβέρνηση, ένα 24ωρο πριν από το Eurogroup που αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, οι δανειστές ζητούν να υπάρξουν 22.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014. Το αίτημα απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών να τονίζουν ότι «δεν το συζητάμε καν».

Υπενθυμίζεται ότι για φέτος έχει προγραμματιστεί να εισέλθουν 2.000 υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ σε 25.000 έχουν εκτιμηθεί οι αποχωρήσεις -όχι απολύσεις- το 2013.
Τα Νέα

Νέο Δ.Σ στην Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος.

Σήμερα Δευτέρα 19/11/2012 συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ του συλλόγου που προέκυψε μετά από τις εκλογές της Παρασκευής 16/11/2012
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. είναι η εξής :

Μνημόνια στα Υπουργεία, Παρατηρητήριο στους Δήμους

Η κυβέρνηση ενέκρινε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου βάσει των οποίων επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους ενώ τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις καταβάλονται σε ειδικό λογαριασμό.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Σύσταση για αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων

Μόνο προσωρινό χαρακτήρα (έως τρία χρόνια) μπορούν να έχουν οι μειώσεις των μισθών που επέβαλε το κράτος παραβιάζοντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενώ η καταβολή μειωμένων μισθών στους νέους ηλικίας έως 25 ετών δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ένα χρόνο.