oaednews

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΗΛΕΚΤΡΟ-ΣΟΚ ΑΠΟ EE, ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


Την ώρα που αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών τις κατηγορίες που θα εξαιρεθούν από το χαράτσι, την ώρα που συνεχίζονται χωρίς μείωση οι αντιδράσεις πολιτών, δήμων και φορέων για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ, τηνώρα που η κυβέρνηση απειλεί όλους όσοι δεν πληρώνουν με διακοπή ρεύματος, και μετά το δεύτερο, διπλό μπλόκο τουΠρωτοδικείου Καλαμάτας στο χαράτσι, έρχονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Συνήγορος του Πολίτη να δώσουν «ηλεκτρικές» απαντήσεις:

Γ. Κουτρουμάνης: Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ ύψους 1,3 δισ. ευρώ

Την έναρξη 27 νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ύψους 1,3 δισ. ευρώ για 310 χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. 
γράφει ο Γιάννης Καντέλης

Η ανεργία γονατίζει τη Δυτική Ελλάδα! Στοιχεία-σοκ από τη Eurostat

Μετά την Ισπανία, η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα της ανεργίας στην Ευρώπη. 

Σχεδόν 6% αυξήθηκε η ανεργία στα νησιά του Ιονίου μέσα σε ένα χρόνο!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 20% ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ


Η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 20% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ όπως προκύπτει από τα δεδομένα που επεξεργάστηκαν οι αναλυτές της Κεντρικής Τράπεζας για την ενδιάμεση έκθεση, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα νοικοκυριά που έχουν δύο κι όχι έναν άνεργο, όπως επίσης ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων!

Εφιάλτης για τα νοικοκυριά η ανεργία - Πρόβλεψη να ξεπεράσει το 2012 το 18%


Την ώρα που τα σενάρια για πτώχευση της χώρας μας «οργιάζουν» την ώρα που οι πολιτικοί αντί να βρουν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας που καλπάζει επιδίδονται στο να επικρίνουν ο ένας την πολιτική του άλλου, 500.000 Έλληνες ζουν στην απόλυτη φτώχεια.
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του 2011 περίπου 500.000 άνθρωποι έζησαν τη φτώχεια μέσα σε ελληνικά νοικοκυριά, καθώς όλα τα μέλη τους ήταν άνεργα.

Επερώτηση Του Γεράσιμου Φόρτε για την ανεργία


Επερώτηση
Του Γεράσιμου Φόρτε,
Περιφερειακού Συμβούλου της«Επτανησιακής Αναγέννησης»
21 Νοεμβρίου 2011

Προς: Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη
Κύριε Περιφερειάρχη

Διέγραψαν χρέος 250.000 ευρώ


Ανοίγει ο δρόμος διαγραφής χρεών, καθώς το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης δικαίωσε δανειολήπτη που χρωστούσε 300.000 ευρώ σε τράπεζες. Έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων και επικαλέστηκε δυσκολία αποπληρωμής

Πράξεις απελπισίας για το προνοιακό επίδομα


Σε πρωτόγνωρες σκέψεις και πράξεις απελπισίας, οδηγεί τους νέους ανθρώπους η οικονομική κρίση και η ανεργία, που μην έχοντας διέξοδο για το αύριο, επιδιώκουν ακόμη και να κολλήσουν ανίατες ασθένειες, όπως το AIDS προκειμένου να εισπράττουν από την πολιτεία το προνοιακό επίδομα των μόλις 700 ευρώ, για να ζήσουν.