oaednews

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Τι ισχύει για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά σε ευπαθείς ομάδες

του Εργατολόγου Γιάννη Καρούζου
Και ενώ έχει ήδη ρυθμιστεί η ειδική άδεια απουσίας και η αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού για τις ευπαθείς ομάδες των δημοσίων υπαλλήλων, με τις διατάξεις του άρθρου 50 ρυθμίζονται θέματα χορήγησης διευκολύνσεων στους υπαλλήλους του Δημοσίου, τα τέκνα των οποίων ανήκουν τα ίδια σε ομάδες αυξημένου κινδύνου για τον COVID-19 και προβλέπονται οι προϋποθέσεις χορήγησής τους.
Ειδικότερα οι υπάλληλοι που έχουν τέκνα, ανεξαρτήτως ηλικίας, που φοιτούν σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε ειδικά σχολεία ή σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και υπάγονται τα ίδια στις περιπτώσεις, για τις οποίες η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοίού COVID-19 έχει συστήσει μακροχρόνια αποχή από το σχολείο και χρήση τηλεεκπαίδευσης, δύνανται με την έναρξη λειτουργίας των ως άνω σχολικών δομών να κάνουν διαζευκτικά χρήση των εξής διευκολύνσεων.

Εκδόθηκε το ΠΔ για τον περιορισμό των υπαίθριων συναθροίσεων

Στο επόμενο αντιδημοκρατικό  βήμα προχώρησε η κυβέρνηση.  Εκδόθηκε χθες 7/9 το ΠΔ 73 αριθμός ΦΕΚ 167 για τον περιορισμό των υπαίθριων συναθροίσεων. Πρόκειται για ένα κατάπτυστο  Νόμο που ευελπιστούμε να τον καταργήσουν στην πράξη οι πολίτες που έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν. Η Κυβέρνηση επιχειρεί    με κάθε «πρόσφορο μέσο»  να απαγορεύσει κάθε «δημόσια υπαίθρια συνάθροιση», προκειμένου να βάλει φραγμό στις εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις.

Από σήμερα μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για 121 προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ

 Ξεκινά σήμερα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, η υποβολή αιτήσεων από υποψηφίους και υποψήφιες για την πρόσληψη συνολικά 121 ατόμων, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ του σχολικού έτους 2020-2021.

 

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες, όλων των ειδικοτήτων, πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apaskholese-sto-demosio-tomea/aitese-proslepses-stous-brephonepiakous-stathmous-tou-oaed.