oaednews

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση του προέδρου συμβασιούχων STAGE Ηπείρου και Νήσων

Ενημέρωσα και τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σήμερα στις συνεντεύξεις μου τους τοπικούς βουλευτές του Σύριζα για τον εργασιακό Γολγοθά που περνάμε τα τελευταία 10 χρόνια οι συμβασιούχοι πρώην stage από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τα αμέτρητα χτυπήματα που δεχτήκαμε μέχρι και μια εβδομάδα πριν τις εκλογές με τελευταία αυτά της παράνομης επίσπευσης των αγωγών μας στα δικαστήρια από τονΑθανασίου και το Μητσοτάκη και τις πρωτοφανείς δίκες εξπρές του ενός λεπτού, καθώς και αυτό του έγγραφου από τη διοίκηση του ΙΚΑ για την απόσυρση των καταγγελιών μας για τα ένσημα όλων των χρόνων εργασίας μας παρόλο και τη θετική απόφαση του Αρείου Πάγου από το καλοκαίρι και έστειλα το μήνυμα να πάρουν άμεσα θέση σαν κυβέρνηση για το θέμα μας που αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα μετά από 8-9 ακόμη και 10 χρόνια για πολλούς από εμάς συνεχόμενης μαύρης ανασφάλιστης εργασίας στους φορείς του δημοσίου και με παράνομη εκδίωξη των δικαιωθέντων με ασφαλιστικά μετρά και αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, καθώς και για τα ένσημα και τα υπόλοιπα προβλήματα που απασχολούν το κλάδο μας. Ούτε ένα ταμείο ανεργίας μετά από 10 χρόνια εργασίας στο δημόσιο και απόλυσης.

Κατάληψη στη σχολή του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη για το πρόβλημα μετακίνησης

Δεν πάει άλλο. Δε μπορούμε να πληρώνουμε τόσα χρήματα για να ερχόμαστε σχολείο.

Αυτό δηλώνουν τα παιδιά που προχώρησαν για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε κατάληψη της σχολής της ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη Χανίων.

Ή θα κλείσει η σχολή ή θα την παρατήσουμε, σημειώνουν οι μαθητές, διατεθειμένοι να μην πάρουν  ούτε αυτό το απλό χαρτί ειδικότητας, το μοναδικό εφόδιο στην εξεύρεση μίας θέσης στην αγορά εργασίας.

Αιμοδοσία ΠΕΥ ΟΑΕΔ 29-30/1/2015

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Συνάδελφοι,


 Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου (για την Διοίκηση) και την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου (για τις υπηρεσίες)  και ώρα  9π.μ. έως 1μ.μ., θα γίνει ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στη Διοίκηση στην αίθουσα  εκδηλώσεων στο υπόγειο.
Τονίζουμε την τεράστια και ανθρωπιστική αξία της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ και καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες, να στηρίξουν την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ που είναι και κοινωνική ανάγκη και επιταγή.