oaednews

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Spiegel: Η μείωση του βασικού μισθού αύξησε την ανεργία στην Ελλάδα

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να γράφει το αυτονόητο, ότι η μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα αύξησε την ανεργία αντί να την καταπολεμήσει.
Κι ας έκαναν πλύση εγκεφάλου τα παπαγαλάκια της Τρόικας μέσα από τα πρόθυμα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων προκειμένου να περάσει το μέτρο.
Δεν υπάρχει πρακτικά θετική επίπτωση από τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Der Spiegel» και επισημαίνει ότι, αντιθέτως, η ανεργία αυξήθηκε από το 25% στο 28% μετά την περικοπή του, αν και εκτιμάται ότι θα περιοριστεί στο 25 – 26% ως το τέλος του έτους.

ΟΑΕΔ: Η "αυτοδιαχείριση" που δεν.. έγινε

                                                                             Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Με ίδιους πόρους –πράγμα εξαιρετικό σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας κάθε φορέα κοινωνικής ασφάλισης αυτή τη στιγμή στη χώρα- θα μπορούσε να επιβιώνει οικονομικά ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) εάν δεν υπήρχε το χρέος με το οποίο τον έχει «φορτώσει» το ΙΚΑ.
Αυτό αναφέρει στο Capital.gr o πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων του ΟΑΕΔ, κ. Γιώργος Μακράκης. Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο της εν λόγω ομοσπονδίας, ο κ. Μακράκης επεσήμανε πως τα χρέη του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα στον προς τον ΟΑΕΔ ανέρχονται σε 8 δισ. ευρώ, τα οποία ενδέχεται όμως να είναι «πολύ παραπάνω» διευκρίνισε στο Capital.gr ο ίδιος συνδικαλιστής.

Επιστολή-διαμαρτυρία των ξενοδόχων της Μαγνησίας για τη γραφειοκρατία στον Κοινωνικό Τουρισμό

Πάνω από 20 σελίδες έγγραφα και περίπου μισή ώρα στην Υποδοχή, υποστηρίζουν ότι χρειάζονται οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας για τους πελάτες που είναι δικαιούχοι του νέου προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού και καλούν το Υπουργείο Εργασίας να εφαρμόσει ένα πολύ πιο ευέλικτο σύστημα.

Αξιολόγηση προσωπικού: 5 πάνω, 5 κάτω, μας κάνουν 15%

Γιάννης Μάρκοβιτς

Η επικείμενη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, είναι μια διαδικασία που ήδη υπάρχει ως τυπική υποχρέωση και λαμβάνεται ουσιαστικά υπόψη, από τη Διοίκηση μόνο όταν δεν θέλουν να προάγουν έναν υπάλληλο ή να τον τοποθετήσουν σε μια θέση της επιλογής του. Αξιοποιείται επίσης, κατά το δοκούν, από το πελατειακό σύστημα και τα εξωθεσμικώς ενεργούντα πολιτικά, διευθυντικά ή συνδικαλιστικά κέντρα, που δεν λειτουργούν όπως οι νόμοι και οι διαδικασίες επιβάλλουν, αλλά όπως εκείνοι θέλουν ή τους εξυπηρετεί.