oaednews

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη 7Ε/2018 για προσλήψεις στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Το ΑΣΕΠ εξέδωσε την προκήρυξη 7Ε/2018 για 13 προσλήψεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

ΑΣΕΠ: Στο «φουλ οι μηχανές» για τις νέες 7.500 προσλήψεις σε Βοήθεια στο Σπίτι και Ειδική Αγωγή

Αμεσα εκκινούν οι διαδικασίες για να εκδοθούν οι προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις συνολικά 7.500 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής αλλά και των προγρα
Τα παραπάνω έκανε γωστά ο κυβενρητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μόνιμες προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα γίνουν στα πρότυπα της 3Κ/2018 όπου θα προβλέπεται «μπόνους» μοριοδότησης των συμβασιούχων που απασχολούνται σε αυτό.

Για τη Μάγδα Φύσσα

της Βάλιας Τσιριγώτη
Στα ελληνικά δεν υπάρχει λέξη για όσους χάνουν το παιδί τους. Αν χάσεις τη μάνα σου είσαι ορφανός, αν χάσεις τον σύντροφό σου είσαι χήρα, αν σκοτωθεί το παιδί σου η ύβρις των άγραφων νόμων δεν επιτρέπει να σχηματιστεί όνομα για κάτι που διακόπτει τη φυσική αλληλουχία της ζωής.
Ο Ernesto Sabato έγραψε βιβλία πολλά και λέξεις και δάφνες. Ένα απόγευμα καθώς σκάλιζε, βρήκε θαμμένο στον κήπο το κουβαδάκι που χε κρύψει εκεί το νεκρό πια παιδί του. Αργότερα μαρτύρησε πως θα θυσίαζε όλο το έργο της ζωής του για να μπορούσε μονάχα για 5 λεπτά να καθίσει ξανά με το παιδί του και να το δει μεγαλωμένο. 

Σύλληψη 35χρονης που υποσχόταν επιδόματα του ΟΑΕΔ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονης, για απόπειρα απάτης και παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 35χρονης ημεδαπής, για απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, μέσω διαδικτύου.

Με τι όρους επιλέγουμε το "καλύτερο";

Στη Γαλλία η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών είναι περίπου στο 25%. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τέσσερις νεαρούς Γάλλους δεν έχει δουλειά. Ο νεαρός Γάλλος πρόεδρος επέλεξε ωστόσο προ ημερών να δείξει για μία ακόμη φορά το σκληρό πρόσωπο του «ηγέτη» που θέλουν (;) οι Γάλλοι νοικοκυραίοι, για να μην πω συλλήβδην οι δυτικοί.

Το «δράμα» των αφεντικών που δεν βρίσκουν υπαλλήλους στην Ελλάδα της κρίσης

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται από όλο και περισσότερους η άποψη ότι δουλειές υπάρχουν και ότι οι τεμπέληδες Έλληνες δεν καταδέχονται να τις κάνουν, γιατί δεν θέλουν να ρίξουν τα μούτρα τους. Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να διαβάζουμε για το «δράμα των αφεντικών» που δεν μπορούν να βρουν έναν ντελιβερά για τη δουλειά τους. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ο μέσος άνεργος δεν θέλει να γίνει… ντελιβεράς επειδή βαριέται ή για μια σειρά άλλων λόγων;

Κατώτατος μισθός: Πόσο αναμένεται να αυξηθεί, την Πέμπτη η τροπολογία στην Βουλή

Από 20 έως 25 ευρώ μηνιαίως - ήτοι 3,5% ως 4% - εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, ο οποίος υπολογίζεται να διαμορφωθεί στις αρχές του 2019 στα 606 έως 610 ευρώ από τα 586 ευρώ που είναι σήμερα.