oaednews

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Νεκρός 22χρονος ντελιβεράς των Mikel. Πόσο κοστίζει μια ζωή;

Πέθανε 22χρονος εργαζόμενος ως διανομέας στην γνωστή αλυσίδα Mikel ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα την Πέμπτη 2 Μαρτίου. Όπως αναφέρει το συνδικάτο επισιτισμού ο θάνατος του 22χρονου ντελιβαρά με το όνομα Μέμο, πρόκειται για εργατικό ατύχημα.

202 θέσεις στην…ΕΡΤ

Συνολικά 500 ως 600 εργαζόμενοι εργάζονται σήμερα στην ΕΡΤ μέσω εταιρειών. Οι περισσότερες από τις εργολαβίες θα αντικατασταθούν με θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, οι οποίες θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα, ανάλογα και με τα κενά που θα προκύψουν, καθώς θα εφαρμοστεί και ο νόμος της κινητικότητας, που επιτρέπει την άμεση μετάταξη υπαλλήλων.

Δρόμος Μαθητείας, Οδός Εργασίας


«Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση 2017» του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Την «Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση για το 2017» έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκεται η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης της οικονομίας, της αγοράς εργασίας και του κοινωνικού κόστους που προ­καλεί η συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας και της υπερφορολόγησης.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Γιώργο Αργείτη, κατέθεσε στον δημόσιο διάλογο ιδέες μιας διαφορετικής προσέγγισης για την αξιολόγηση της κατάστασης της οικονομίας, καθώς και για τις συνέπειες και τα αδιέξοδα που προκαλεί η ασκούμενη οικονο­μική πολιτική, αλλά και προτάσεις για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και δίκαιου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης. 

Ειδικότερα:

Πάνω από 70% η μακροχρόνιοι άνεργοι

Την εύθραυστη κατάσταση που βρίσκεται η "άρρωστη" ελληνική οικονομία διαπιστώνει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται για την κατάσταση των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικά. Χαρακτηριστικότερο ίσως εξ αυτών ότι η μακροχρόνια ανεργία συνεχίζει να κινείται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%, ενώ το 68,9% των εργαζομένων με μερική απασχόληση δηλώνει ότι ο λόγος για τον οποίο ασχολείται με αυτή τη μορφή εργασίας είναι ότι δεν μπορούσε να βρει πλήρη απασχόληση.

Δωρεάν όλα τα παιδιά στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς

Σχέδιο - ανάσα για χιλιάδες οικογένειες με το μέτρο της δωρεάν αποδοχής όλων των παιδιών 2.5 - 3 ετών και πάνω στους Δημόσιους παιδικούς σταθμούς..
Το σενάριο που διαρρέεται λέει μάλιστα ότι το παραπάνω μέτρο εντάσσεται στα λεγόμενα αντίμετρα της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος το πρόγραμμα έχει πάρει ήδη την έγκριση των τροϊκανών και έχει υπολογιστεί πως έχει ένα κόστος της τάξης των 500 εκατομμυρίων.