oaednews

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Επιστολή διαμαρτυρίας μαθητών των ΕΠ.ΑΣ. ΟΑΕΔ στην Κεραμέως για την υποβάθμιση των σχολών τους

 Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απέστειλαν μαθητές 19 Σχολών ΕΠ.ΑΣ. ΚΕΤΕΚ ΟΑΕΔ,  μεταξύ των οποίων και του Ναυπλίου, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση των σχολών τους.



Στην επιστολή τους αναφέρουν τα παρακάτω:

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ

Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

στον Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Νικόλαο Φίλη

Ημερομηνία 05/03/2021

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης το περιεχόμενο αυτής της επιστολής αφορά διαμαρτυρία σχετικά με την κατάφωρη αδικία της μη πρόβλεψης μεταβατικής ρύθμισης στο ν. 4763/2020 (ΦΕΚ Α' 254/21.12.2020) σχετικά με την εξαίρεση ημών, ως ήδη εισαχθέντων και φοιτούντων κατά το χρόνο ψήφισης του ως άνω νόμου σε ΕΠ.ΑΣ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ, από το νεοπαγές νομοθετικό πλαίσιο που υποβαθμίζει τις Σχολές μας σε μεταγυμνασιακή κατάρτιση ΣΕΚ ή ΕΣΚ και στο επίπεδο 3 κατόπιν, μάλιστα, πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ!

Voucher 200 ευρώ: Πώς κάνετε αίτηση για Laptop, Tablet

 Εκδόθηκε μετά από καθυστέρηση πολλών εβδομάδων η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για το Voucher των 200 ευρώ για αγορά tablet, laptop και desctop. Πώς και πού κάνετε αίτηση.

Πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση για το voucher των 200 ευρώ, ποιοι το δικαιούνται, τι προβλέπει η απόφαση για την χορήγηση της επιταγής σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.

Οι δικαιούχοι είναι oικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ που θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Η Ισπανία ετοιμάζεται να εφαρμόσει πιλοτικά τετραήμερη απασχόληση

 

Η κυβέρνηση Σάντσεθ έκανε δεκτή την πρόταση του κόμματος Mas Pais, η οποία θα επιτρέψει στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να εφαρμόσουν δοκιμαστικά ένα διαφορετικό μοντέλο εργασίας

Η Ισπανία πρόκειται σύντομα να γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα εφαρμόσει πιλοτικά τετραήμερο μοντέλο απασχόλησης μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης Σάντσεθ με εταιρείες που τάσσονται υπέρ του νέου μοντέλου.

Σενάρια νέας μείωσης ασφαλιστικών εισφορών επεξεργάζεται η κυβέρνηση

 Ρούλα Σαλούρου

«Ασκήσεις» μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών έως το 2023 επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι. Πρώτη προτεραιότητα η μονιμοποίηση της μείωσης κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, που ισχύει για το 2021.

Με στόχο την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην εκπόνηση ειδικής οικονομικής μελέτης, όπως αναφέρεται στο Σχέδιο Δράσης του υπουργείου για το 2021. Με τη μελέτη αυτή, θα διερευνηθούν δύο πιθανά σενάρια: η διατήρηση της μείωσης των εισφορών και μετά το 2021 και η διερεύνηση των προοπτικών σωρευτικής μείωσης έως 5 ποσοστιαίων μονάδων, μέχρι το 2023.