oaednews

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Το άγχος του Κ. Μητσοτάκη για τις λίστες της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.


Η επιστροφή της Τρόικας την επόμενη εβδομάδα ανεβάζει τη θερμοκρασία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

To 18% των ανέργων επιβιώνει μόνο με το επίδομα ανεργίας των 360 ευρω.

Το 74% των ανέργων δηλώνει ότι βρίσκει στήριγμα στην οικογένεια, το 18% ότι στηρίζει την επιβίωσή του στο επίδομα ανεργίας και το 7% στα κοινωφελή προγράμματα (συσσίτια κ.λ.π.) σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Metron Analysis.

Υπουργείο Εργασίας: 10,8 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για τη μαύρη εργασία


Στα 10.839.987 ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για αδήλωτη εργασία από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 31 Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ».
Σε αυτό το διάστημα, ελέγχθηκαν 7.878 επιχειρήσεις στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας και σε σύνολο 49.126 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 1.063.
Με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια του υπουργείου για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
«Οι στοχευμένοι έλεγχοι της ανασφάλιστης εργασίας που διεξάγονται από μικτά κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας και της ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ κατά βάση σε κλάδους και δραστηριότητες υψηλής παραβατικότητας, επιβεβαιώνουν την τάση αποκλιμάκωσης της καταγεγραμμένης ανασφάλιστης εργασίας, μετά την εφαρμογή του Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» και την επιβολή των νέων, υψηλών προστίμων», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, οι θετικές αυτές εξελίξεις αντανακλώνται και στην πορεία εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, τον Ιανουάριο του 2014, τα έσοδα του ΙΚΑ παρουσίασαν αύξηση, για πρώτη φορά απο το 2009 μέχρι σήμερα.
Αυτό, όπως ανέφερε, είναι αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, της επιτυχούς εφαρμογής του Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ», αλλά και των πρόσφατων μέτρων ενίσχυσης της εισπρακτικής ικανότητας του ασφαλιστικού συστήματος.
Πρόσθεσε τέλος ότι η αποτελεσματικότητα του σχεδίου «Άρτεμις» οφείλεται στο γεγονός ότι «τα νέα θεσμικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, αλλά και οι νέοι τρόποι σχεδιασμού και οργάνωσης των ελέγχων, συναρμόζουν και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την υπηρεσιακή ικανότητα των έμπειρων στελεχών της Επιθεώρησης Εργασίας και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ.

Aρχίζει η καταβολή των εφάπαξ

Ξεκινούν από τον Μάρτιο οι πληρωμές των εφάπαξ για 20.521 δημόσιους υπαλλήλους που είναι σε λίστα αναμονής από τα τέλη του 2011 και δεν έχουν πάρει το βοήθημα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Ryanair: Πληρώστε 3.000 ευρώ για να σας... προσλάβουμε!


«Πληρώστε για να σας προσλάβουμε» λέει κατά κάποιον τρόπο η αεροπορική εταιρία Ryanair η οποία μέσω της εταιρίας Crewlink που αναλαμβάνει την αξιολόγηση και την εκπαίδευση των υποψηφίων, ξεκινά τη διαδικασία πρόσληψης αγνώστου αριθμού υπαλλήλων, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί πόσοι τελικά θα προσληφθούν στο στάδιο αυτό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                                                                                                        Ημερ. 20-02-2014
                                                                                                         Αρ Πρ:  48



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε site της πόλης των Τρικάλων είναι υποχρεωμένη να το διαψεύσει ως αβάσιμο και κυρίως μη «ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ», διότι στην Υπηρεσία των Τρικάλων δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ υπόθεση αναζήτησης οφειλής από ''νεκρό Τρικαλινό'' που ήταν ενταγμένος σε κάποια από τα προγράμματα του Οργανισμού.
Δυστυχώς σε εποχές βαθιάς κρίσης, όπως αυτή που ζούμε σε πολλούς χώρους όπως και στον δημοσιογραφικό, εμφανίζονται αρκετοί ‘’κομπογιαννίτες’’. Η λύση όμως είναι μόνο μία. Η σωστή επιλογή του μέσου με το οποίο επιλέγουμε την ενημέρωσή μας.




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τσάλαβος Απ                                                                           Μπαζιάνας Γ

ΔΥΝΑΜΕΙΣ του Π.Α.ΜΕ στον ΟΑΕΔ


Προς τους συναδέλφους εργαζόμενους με τα 5μηνα προγράμματα
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Σε σένα που έπιασες δουλειά για 5 μόλις μήνες, μέσα από τα προγράμματα της «Κοινωφελούς Εργασίας», θέλουμε να σου πούμε τα παρακάτω:
Πρώτο από όλα τα δικαιώματα για κάθε άνθρωπο είναι αυτό της δουλειάς. Αυτό το βασικό σου δικαίωμα λοιπόν κυβέρνηση, πλουτοκρατία και Ευρωπαϊκή Ένωση το τσαλαπατούν. Κουρελιάζουν κάθε δυνατότητα να δουλεύεις με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.
Αντικαθιστούν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την μόνιμη εργασία με διάφορα προγράμματα κακοπληρωμένης μισο-εργασίας. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Πριν από τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας υπήρξαν και άλλα, όπως τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, τα stage, οι συμβασιούχοι με μπλοκάκι, τα 5 μηνα μέσω ΜΚΟ κλπ.

Προσλήψεις από τον ΟΤΕ

Νέες θέσεις εργασίας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο ΟΤΕ (Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος), ο οποίος αναζητεί 50 μηχανικούς και τεχνικούς σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Ειδικότερα, ο ΟΤΕ θα προσλάβει: