oaednews

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ο ΕΦΚΑ καλείται να επιστρέψει «κομμένες συντάξεις» - Δικαστική απόφαση

«Βόμβες» περιέχει το σκεπτικό νέας απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας που δικαιώνει δύο συνταξιούχους δικαστές, καταδικάζοντας τον ΕΦΚΑ να καταβάλει αναδρομικά από το 2015 έως το 2018 τις περικοπές των κύριων συντάξεών τους.
Η απόφαση, που εκδόθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2019, αφορά σε αγωγή που κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2018 προσδιορίστηκε… ταχύτατα για τον Οκτώβριο του 2018, όταν και συζητήθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Μεταδιδιδακτορικά: Υποβολή προτάσεων για την ενίσχυση των Ελλήνων ερευνητών με 16,58 εκατ. ευρώ

Μεταδιδιδακτορικά: Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή των προτάσεων ερευνητικών έργων που έχουν ως επιστημονικούς υπευθύνους μεταδιδάκτορες ερευνητές, στο πλαίσιο της «2ης Προκήρυξης Ερευνητικών Έργων του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) για την ενίσχυση Μεταδιδακτορικών Ερευνητών/τριών».

Ανακοίνωση του ΟΑΕΔ και του Δήμου Κέρκυρας για τις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη



Ο ΟΑΕΔ και ο Δήμος Κέρκυρας έχουν ήδη απευθύνει εκκλήσεις στις λίγες οικογένειες, που έχουν κάνει κατάληψη στον Οικισμό Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη, να αποχωρήσουν, ώστε να επανεκκινήσουν οι εργασίες στο εργοτάξιο και να παραδοθούν οι κατοικίες στους δικαιούχους στο τέλος του καλοκαιριού του 2019.
Με την παρεμπόδιση της προόδου του έργου, η περαιτέρω παραμονή τους εντός του οικισμού στρέφεται εναντίον του καθολικού αιτήματος τόσο των ιδίων όσο και του συνόλου των 176 δικαιούχων των κατοικιών του οικισμού, που δεν είναι άλλο από την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης και της παράδοσης του έργου.

Ανακοίνωση ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ και ο Δήμος Κέρκυρας,  καλούν τους  176 δικαιούχους των Εργατικών Κατοικιών του Οικισμού «Αγ. Ιώαννης Κέρκυρας»  στο Δημoτικό Θέατρο, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 4 το απόγευμα. Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση των οικιστών για το χρονοδιάγραμμα  και  την εξέλιξη του έργου από τη στιγμή που θα ξαναξεκινήσουν οι εργασίες στον οικισμό. 

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 42 προσλήψεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ανακοίνωση υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2019 του ΑΣΕΠ για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ) (άρθρα: 21 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει και όγδοο του Ν. 4506/2017)
Ανακοίνωση για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα δύο (42) ατόμων για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για τους Νομούς Κυκλάδων & Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα του εξής, ανά Υπηρεσία, έδρα, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α)

ΑΣΕΠ: 70 προσλήψεις ΣΟΧ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ανακοινώνει την πρόσληψη 70 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ως ακολούθως:
  • 12 ΠΕ Αρχαιολόγοι
  • 1 ΤΕ Μηχανικός
  • 57 ΥΕ Ειδικευμένοι Εργάτες
Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 30/01/2019-05/02/2019

ΑΣΕΠ: 35 προσλήψεις στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης

Πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα πέντε (35) ατόμων για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης
Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, συνολικά τριάντα πέντε (35) ατόμων για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και συγκεκριμένα του εξής, ανά Υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά κα, τυχόν πρόσθετα) προσόντα

Στήριξη κινητοποίησης εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω

Στήριξη κινητοποίησης εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σχετικές ανακοινώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω που προβαίνουν, σε διαρκείς κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα, 4 έως και την Παρασκευή, 8 Φλεβάρη 2019, ημέρα εκδίκασης της έφεσης που άσκησε ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, κατά των εργαζομένων για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού τονίζει ιδιαίτερα  τα εξής:
Έξι (6) χρόνια μετά την κατάργηση του 13ου και 14ου Μισθού στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου γενικότερα, το αίτημα επαναφοράς τους είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Έκτακτη Αιμοδοσία αύριο Παρασκευή 1/2

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Επειδή πολλοί συνάδελφοι δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στην  αιμοδοσία που προηγήθηκε, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 1/2/2019  και ώρες 9π.μ. έως 1μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στην αίθουσα  εκδηλώσεων, στο υπόγειο της Διοίκησης.
Υπογραμμίζουμε την μεγάλη ανθρωπιστική αξία της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ και καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες να στηρίξουν τη δράση που συνιστά κοινωνική ανάγκη και επιταγή.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ κάλυψε τις ανάγκες σε αίμα πολλών μελών-συναδέλφων ή συγγενών τους όταν προέκυψε ανάγκη.

Περικοπή δώρων: Την Παρασκευή η κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητά τους

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου 2019, τέσσερεις ενδιαφέρουσες υποθέσεις που αφορούν την περικοπή των τριών δώρων-επιδομάτων των υπαλλήλων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, κ.λπ., την παύση του μουφτή Ξάνθη την αλλαγή διοίκησης στο Ίδρυμα Ευαγγελίστρια της Τήνου και τη νομιμότητα της γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων της Αθήνας που ανέστειλε την αποχή τους τον Νοέμβριο του 2017.

ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας: Δείτε τα νέα ποσά μετά την αύξηση στον κατώτατο μισθό

Επιδόματα ΟΑΕΔ 2019: Η αύξηση του κατώτατου μισθού, από 1ης Φεβρουαρίου, που ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, θα συμπαρασύρει και σειρά επιδομάτων του ΟΑΕΔ.
Στα 400 ευρώ το μήνα θα διαμορφωθεί το επίδομα ανεργίας από 1η Φεβρουαρίου αντί 360 ευρώ που είναι σήμερα.
Σε περίπτωση που ο δικαιούχος άνεργος του ΟΑΕΔ έχει προστατευόμενα μέλη οικογένειας το επίδομα προσαυξάνεται για καθένα από αυτά κατά 10%.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους κάτω των 25 ετών.
Ειδικότερα αναφέρει «Τον καθορισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 103 του ν. 4172/2013 (Α' 167), όπως ισχύει, του νόμιμου κατώτατου μισθού και του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου, για πλήρη απασχόληση, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, χωρίς ηλικιακή διάκριση, ως εξής:

Ρύθμιση Οφειλών: Πώς θα πάρουν σύνταξη όσοι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr στο μητρώο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών οφειλών έχουν καταγραφεί 77.669 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες ηλικίας άνω των 62 ετών, οι οποίοι έχουν αθροιστικά ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 3,269 δισ. ευρώ. Σε αυτούς προστίθενται περίπου 7.000 ανεξάρτητα απασχολούμενοι (κυρίως μηχανικοί) που δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω χρεών.

Καταγγελία για επίθεση σε Γενικό Σύμβουλο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


LogoΗμερομηνία: 30/01/2019
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΚαταγγελία για επίθεση σε Γενικό Σύμβουλο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Φώτη Μαντζώρο, και σε άλλους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.