oaednews

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση- Κάλεσμα ΠΕΥ ΟΑΕΔ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η τρόικα ξανάρχεται

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη μαρτυρική Κύπρο δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας των πραγματικών σκοπών της τρόικας, η οποία επανέρχεται στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα με μοναδικό στόχο να δώσει άλλο ένα χτύπημα στους εναπομείναντες εργαζόμενους, να δώσει τη χαριστική βολή στην κοινωνία μας, οδηγώντας τους  Έλληνες στην απόλυτη φτώχεια και διευκολύνοντας τη δυνατότητα εξαγοράς συνειδήσεων.

Πανελλαδική έρευνα του Παν/μιου Πατρών: Το μεγαλύτερο πρόβλημα η Ανεργία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τ' αποτελέσματα μεγάλης Πανελλαδικής έρευνας που πραγματοποίησαν... οι Προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η έρευνα αφορά την οικονομική κρίση, την πολιτική συγκυρία και την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος. Μια πρώτη ανάλυση των ευρημάτων έχει ως εξής:

O Τσικρικάς στην Ε.Υ, ΟΑΕΔ Κρήτης


Μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. της Ε.Υ. ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ στις 28/3/2013 ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κύριος Κ. Τσικρικάς και το προεδρείο του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  επισκέφθηκαν την υπηρεσία μας προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση στον ΟΑΕΔ όπως την βιώνουν οι εργαζόμενοι και την ανέπτυξε ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης μας.

Βρούτσης: Σημάδια αποκλιμάκωσης της ανεργίας

Θετικό είναι το ισοζύγιο απασχόλησης στη χώρα μας το Μάρτιο. Οπως εξήγησε το πρωί στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης,

Μετανάστες 150.000 Έλληνες επιστήμονες

alt«Επιδημία» μετανάστευσης έχει χτυπήσει τους Ελληνες επιστήμονες που αναζητούν μια θέση εργασίας. Ενδεικτικό είναι ότι την τελευταία πενταετία περισσότεροι από 150.000 Ελληνες έχουν μεταναστεύσει σε 74 χώρες και συνολικά 528 πόλεις.
Διάφορες ειδικότητες επιστημόνων βρίσκουμε πλέον σε όλες τις γωνιές του κόσμου: γιατρούς στη Μέση Ανατολή, χημικούς στην Αφρική, μηχανικούς στην Ασία. Ωστόσο, δημοφιλέστερος προορισμός παραμένει η Βρετανία και ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, καθώς συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων επιστημόνων.

Ο ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Σοβαρή ενδοκυβερνητική κόντρα ξέσπασε υπογείως μετά την άρνηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, να συνυπογράψει τροπολογία

Στην Γερμανία αυξάνουν τους Μισθούς τους

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Γερμανίας κέρδισαν το 2012 κατά μέσον όρο ανά ώρα 32% περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο,

Δεκάωρος μαραθώνιος μέχρι το γκισέ του ΟΑΕΔ

«Πανεπιστήμιο είναι εδώ;» ρώτησε μια τουρίστρια την Αννα Μαρία η οποία είχε βγει να καπνίσει, έπειτα από πέντε ώρες αναμονής στον ΟΑΕΔ, επί της Σταδίου. «Είδε ότι μπαινοβγαίνουν νέοι άνθρωποι και αναρωτήθηκε τι συμβαίνει». Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παρευρισκομένων -νέοι οι περισσότεροι-, ο μέσος όρος αναμονής για να ανανεώσει κάποιος την κάρτα ανεργίας ή για να εγγραφεί ως άνεργος στο μητρώο είναι περίπου 10 ώρες. Ουρές, διαμαρτυρίες, ένταση.