oaednews

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Άλλο ένα πρόγραμμα "εμπροσθοβαρές" φτιαγμένο για τα ΚΕΚ

Στα μέσα Ιουλίου πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ τις λεπτομέρειες του προγράμματος ύψους 112 εκατ. ευρώ για 16.000 μακροχρόνια ανέργους που έχουν χαμηλά προσόντα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόσκληση θα αφορά ανέργους:
-       Ηλικίας 30 έως 55 ετών
-       Που εργάζονταν ως εργάτες-τεχνίτες σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας όπως τα έργα υποδομής, η ενέργεια, η ανακύκλωση και οι νέες τεχνολογίες

Ο.Υ. ΟΑΕΔ :ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9/7/2014

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή 3 και 4 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε  το 31ο τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Το Συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού. Υπερψηφίστηκε, επίσης, το διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης. Για τα συμπεράσματα του Συνεδρίου και της Ημερίδας  θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.  

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα, το οποίο αφορά στην  «αξιολόγηση» και τον Νόμο 4052/2014. Το Συνέδριο αποφάσισε και επιβεβαίωσε αποφάσεις των  Ενώσεων μας και του ΔΣ της Ομοσπονδίας για   Αποχή-Απεργία από κάθε διαδικασία  εφαρμογής του Νόμου για την προσχηματική αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι:

  • Όλοι οι υπάλληλοι του Οργανισμού, οι Προϊστάμενοι και οι Διευθυντές απέχουν –απεργούν από κάθε διαδικασία εφαρμογής του ως άνω Νόμου στο πλαίσιο της απεργίας διαρκείας, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει η Ομοσπονδία μας από 28/4/2014. Η Απεργία-Αποχή  έχει κοινοποιηθεί με εξώδικο σε όλα τα υπουργεία και τις υπηρεσίες, όπως προβλέπεται από το Νόμο.
  • Τα ατομικά φύλλα αξιολόγησης  δεν θα συμπληρωθούν και δεν θα κατατεθούν  από κανέναν υπάλληλο, δηλώνοντας ότι απέχουν από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Τα ατομικά φύλλα αξιολόγησης θα μαζευτούν από τις κατά τόπους Ενώσεις.

Αποκλεισμένο το 90% από το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

 Λιγότερο από το 10% των ανέργων ή 102.026 άτομα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ το μήνα λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων. Κατά την τετραετία των δύο μνημονίων (2010-2014) καταγράφηκε αύξηση κατά 45% στον αριθμό των εγγεγραμμένων μακροχρόνια άνεργων σύμφωνα με «Τα Νέα».