oaednews

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους και τους λιγότερους ψυχοπαθείς



Σύμφωνα με τον καθηγητή και ψυχολόγο Kevin Dutton

Στο βιβλίο του Kevin Dutton, «The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success» δημοσιεύεται η λίστα των επαγγελμάτων με τους περισσότερους εργαζόμενους με ψυχοπάθεια (ρηχά συναισθήματα, έλλειψη φόβου και στρες, ανευθυνότητα, παρασιτική συμπεριφορά, έλλειψη συμπόνοιας κλπ).

Άνεργος έφτιαξε γιγαντοαφίσα για να βρει δουλειά



Αυτό δεν το βρίσκεις στα εγχειρίδια των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας.

Guardian: Οι Βολιώτες υποκατέστησαν το ευρώ

Η βρετανική εφημερίδα Guardian έκανε ρεπορτάζ στη Μαγνησία, για το «τοπικό νόμισμα» το περιβόητο «ΤΕΜ»:

Ολι Ρεν: Κόψατε περισσότερο μισθούς και συντάξεις απ’ ό,τι είχαμε προβλέψει!

Η ελληνική κυβέρνηση, προχώρησε πέρα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2012, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων του δημοσίου τομέα, ακόμη κι από αυτήν που η ίδια είχε προβλέψει με τη συναίνεση της τρόικας, στον προϋπολογισμό.

Στην τελική ευθεία το «ψαλίδι» στο Δημόσιο

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης έχουν τεθεί οι συγχωνεύσεις διευθύνσεων στα υπουργεία, το νέο οργανόγραμμα και μείωση των δομών τους, με στόχο, και υπό τη δαμόκλειο σπάθη της Τρόικας, το …λιγότερο κράτος, την εξοικονόμηση πόρων και την ευέλικτη λειτουργία της Διοίκησης. Μάλιστα, βρίσκεται στην τελική ευθεία το "κόψε -ράψε" των υπηρεσιών όλων των υπουργείων που αλλάζουν μορφή και λειτουργία.

Οι ΜΚΟ και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Νέο κρούσμα με ΜΚΟ-φούσκες, απειλεί να τινάξει στον αέρα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ύψους 188 εκατ. ευρώ καθώς δεκάδες από τους 125 φορείς που πήραν έγκριση για να προσλάβουν ανέργους, σήμερα δεν έχουν ασφαλιστική, και φορολογική ενημερότητα για να τους πληρώσουν!!!

Έως τα μέσα Φεβρουαρίου οι μετακινήσεις των 2.500 υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα

Έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση των 2.500 υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα κενά στους τομείς του Δημοσίου ανέρχονται περίπου σε 7.500.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2013 η καταβολή επιδόματος στους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, ενώ στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκφράζουν την αισιοδοξία τους, ότι οι όποιες δυσκολίες θα ξεπεραστούν και η καταβολή του επιδόματος των ελευθέρων επαγγελματιών θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.