oaednews

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Δημόσιο: Φως για τη διεκδίκηση δώρων και επιδομάτων με δικαστικές αποφάσεις

Συζήτηση έχουν προκαλέσει κάποιες πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων, γύρω από το ζήτημα της συνταγματικότητας της κατάργησης των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.
Υπενθυμίζεται ότι, με διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις, αρχικώς, περικόπηκαν και εν συνεχεία με την παρ. Γ του ν. 4093/2012 «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής» καταργήθηκαν εντελώς τα δώρα εορτών (Πάσχα και Χριστουγέννων) και τα επιδόματα αδείας για όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι απασχολούνται είτε με σχέση δημοσίου είτε με σχέση ιδιωτικού δικαίου στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Υπουργική απόφαση προβλέπει την ανακατανομή των θέσεων του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, του ΟΑΕΔ.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη 15.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, με έμφαση στους μακροχρόνια άνεργους. Από τις 15.000 θέσεις, οι 2.000 αφορούν αποκλειστικά σε εγγεγραμμένους ανέργους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα

Αιτήσεις για προσλήψεις στο δημοτικό βρεφοκομείο Αθηνών

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι (20) ατόμων ειδικότητας ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων (6) και ΥΕ Τραπεζοκόμων (14) [ΣΟΧ 2/2018]Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι (20) ατόμων ειδικότητας ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων (6) και ΥΕ Τραπεζοκόμων (14) [ΣΟΧ 2/2018]

ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Κλείνουν οι αιτήσεις για 588 μόνιμες προσλήψεις


Κλείνει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 17/22.5.2018/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ημερίδα του ΟΑΕΔ για τη δια βίου μάθηση





Πρόγραμμα κατάρτισης κρατουμένων