oaednews

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τρόμαξε ο τοπικός συνήγορος του Πολίτη στο Βύρωνα από την ουρά των ανέργων

Ο   Συνήγορος  του Δημότη Δήμου Βύρωνα,  κ. Δημ. Σάρολας  επισκέφτηκε τον ΟΑΕΔ  Καισαριανής  και συνομίλησε με τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ. Όπως   είπε "τρόμαξε" από τις ουρές των ανέργων και τους λιγοστούς υπαλλήλους. Ο κ. Σάρολας δήλωσε την επιθυμία του για συνεργασία και βοήθεια  με όποιο τρόπο μπορεί, προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε τοπικό επίπεδο.

Μεγαλύτερη μάστιγα για την δοκιμαζόμενη Ελλάδα, η ανεργία


Μεγαλύτερη μάστιγα για την δοκιμαζόμενη Ελλάδα, την εποχή του Μνημονίου, είναι ασφαλώς η ανεργία.

Όλοι οι καλοί χωράνε στο "νέο" κυβερνητικό σχήμα...

Απογοήτευσε και τους πλέον αισιόδοξους η σύνθεση της νέας κυβέρνησης από την οποία τελικά  φαίνεται να λείπει μόνο ο ΓΑΠ. Τα ερωτήματα είναι εύλογα.

Κατάργηση κενών οργανικών θέσεων πολιτικού προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου.

Θέμα: Κατάργηση κενών οργανικών θέσεων πολιτικού προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου.

Κατ΄ εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, προτεραιότητα της οποίας αποτελεί η υλοποίηση μίας μεταρρυθμιστικής και εκσυγχρονιστικής τομής στο σύστημα της οργάνωσης και λειτουργίας του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, ψηφίστηκε πρόσφατα ο N. 4024/2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», (Φ.Ε.Κ. 226 Α΄), με τον οποίο, μεταξύ άλλων, τίθεται ένα πλαίσιο ευρύτερης μεταρρύθμισης της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας του δημόσιου τομέα.

Διεθνής έκθεση γελοιογραφίας με θέμα την ανεργία



Η ανεργία, μια κατάσταση κοινή για όλες τις χώρες, είναι το θέμα της διεθνούς έκθεσης γελοιογραφίας που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη και δη στο στρατόπεδο Παύλου Μελά

Mέσω τουριστικής Περιόδου τον Αύγουστο η Ανεργία στο 18%




Ένα άλλο μύθο σπάει η ανεργία που καταγράφηκε τον Αύγουστο εν μέσω τουριστική περιόδου. Η ανεργία έπιασε 18% αποδεικνύοντας για μια άλλη φορά, ότι τα ελαστικά ωράριο και η ελαστική-απουσία πολιτικής έχει άλλα αποτελέσματα.

Συν 6 μονάδες αυξήθηκε η επίσημη ανεργία

Στο 18,4% σκαρφάλωσε το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο του 2011 από 12,2% που ήταν τον Αύγουστο του 2010 και 16,5% το Ιούλιο του 2011, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Έρευνα - σοκ : Η ανεργία είναι προτιμότερη!

"Πιο υγιείς και πιο ήρεμοι ψυχολογικά είναι οι άνθρωποι που είναι άνεργοι παρά εκείνοι που έχουν δουλειά αλλά δεν τους αρέσει", υποστηρίζουν οι αυστραλοί επιστήμονες.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ-ΕΦΙΑΛΤΗ 18,4% ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΛ.ΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!


ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!
ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ! ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! 
Δραματικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (10.11) η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ) για την ανεργία στην Ελλάδα, με το ποσοστό των ανέργων να να εκτοξεύεται στο εφιαλτικό 18,4% το μήνα Αύγουστο! Την ίδια στιγμή που το αστικό μπλοκ εξουσίας γελοιοποιείται ως προς "ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο", η ελληνική κοινωνία στενάζει υπό το βάρος των επιπτώσεων των μνημονιακών πολιτικών ύφεσης, λιτότητας και υποανάπτυξης.

ΓΣΕΕ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

«Εκτός από αλλαγές κυβερνήσεων και προσώπων απαιτούνται και αλλαγές πολιτικών.Αλλαγές οι οποίες επιβάλλεται να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να μην πληρώνουν μονίμως οι εργαζόμενοι τα αποτελέσματα της κρίσης και των μνημονίων».