oaednews

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Ερημώνει η επαρχία: Αναστέλλεται η λειτουργία 22 Νηπιαγωγείων και 13 Δημοτικών στην Ηπειρο

Αναστέλλεται η  λειτουργία  22 Νηπιαγωγείων  και 13 Δημοτικών στην Ηπειρο για το σχολικό έτος 2019-2020 με απόφαση  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ειδικότερα , πρόκειται για τις εξής σχολικές μονάδες:

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει η υποβολή δικαιολογητικών για τις προκηρύξεις 1Κ/2019 και 2Κ/2019.

Εκδόθηκαν επίσημες ανακοινώσεις για την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερομένους για τις προκηρύξεις 1Κ/2019 και 2Κ/2019. Δείτε τις προθεσμίες και τα απαιτούμενα έγγραφα για κάθε προκήρυξη. 

Εντατικοποίηση των ελέγχων για μαύρη εργασία, με προειδοποίηση...

Εντατικοποίηση των ελέγχων για μαύρη εργασία, με προειδοποίηση...                           Οι έλεγχοι για την αδήλωτη και την υπό δηλωμένη εργασία απο το οργανωμένο κράτος θα έπρεπε να είναι αυτονόητη ενέργεια! Η οργάνωση της ελεγκτικής διαδικασίας, είναι επίσης αυτονόητη ενέργεια! Το να ανακοινώνει το υπουργειο εργασίας σε ποιες περιοχές θα διεξαχθούν και θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι αποτελεί πρόβλημα και νομίζω όλοι μας το αντιλαμβανόμαστε, όλοι εκτός του αρμόδιου υπουργείου που το θεωρεί προφανώς επικοινωνιακή επιτυχία!  «Αναλυτικά, κατά τη χθεσινή σύσκεψη αποφασίσθηκαν τα εξής:
α. Η περαιτέρω στόχευση των προγραμματισμένων ελέγχων μέσω της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης των αναγγελιών προσλήψεων και απολύσεων του συστήματος «Εργάνη», ώστε να εντοπισθούν οι επιχειρήσεις με αποκλίνουσα συμπεριφορά, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί το τελευταίο τρίμηνο.
β. Η επέκταση της περιόδου εντατικοποίησης των ελέγχων μέχρι 31/10/2019, με στόχο οι έλεγχοι να ξεπεράσουν τις 18.000, με έμφαση στους παρακάτω τουριστικούς προορισμούς:
• Παράλιες τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.
• Νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Λήμνος, Σάμος, Χίος, Θάσος και Ικαρία).
• Σποράδες (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σκύρος).
• Νησιά του Νότιου Αιγαίου, ιδιαίτερα Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Νάξος, Κουφονήσια, Πάρος, Αντίπαρος, Ανδρος, Κέα, Σύρος, Τήνος, Κάλυμνος, Λέρος, Κύθνος, Πάτμος, Αστυπάλαια, Σύμη, Σαντορίνη, Ιος, Μύκονος, Κάρπαθος, Κως, Ρόδος).

Εκπαιδευτικό προσωπικό στη ΣΜΥΑ και στην Εθνική Σχολή Εθνικής Άμυνας

Δύο στρατιωτικές σχολές ανακοίνωσαν με προκήρυξη τους θέσεις για εκπαιδευτικούς δείτε παρακάτω τις θέσεις εργασίας.
Σχολή Εθνικής Άμυνας
Η Σχολή Εθνικής Άμυνας, που εδρεύει στην Αθήνα, ανακοινώνει την πλήρωση θέσεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού, με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και ωριαία αποζημίωση (ΕΠΣ).

«Με το νόμο» ηλεκτρονικό φακέλωμα εργαζομένων και έλεγχος με κάμερες!

Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων που …κατακεραύνωνε πριν μερικές μέρες ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφορικά με την αιτιολόγηση των απολύσεων,θεσμοθετείται με κατεπείγον νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα που ψηφίζεται την ερχόμενη Δευτέρα. Στο ίδιο νομοθέτημα προβλέπεται χωρίς περιορισμούς η χρήση κάμερας για την παρακολούθηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων.