oaednews

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Αναρτήθηκαν επί το ορθόν οι Πίνακες Κατάταξης ανέργων του «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 Δήμους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ανάρτηση τροποποιημένων, επί το ορθόν, Προσωρινών Πινάκων Κατάταξης ανέργων
του «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 Δήμους
(Β΄ κύκλος)»

Αναρτήθηκαν σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού www.oaed.gr στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» και στο πεδίο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 Δήμους της χώρας, για 3.494 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης οι, επί το ορθόν, τροποποιημένοι ακόλουθοι πίνακες:  

Σε ποια ηλικία αρχίζουν οι εργαζόμενοι να μισούν την δουλειά τους

Αν έχετε φτάσει σε ένα σημείο της εργασιακής σας πορείας που λέτε «φτάνει, δεν πάει άλλο», δεν είστε οι μόνοι.
Έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 24.000 εργαζόμενους σε 8 χώρες διαπίστωσε ότι μόνο το 8% των εργαζομένων ηλικίας 18 έως 34 ετών ανέφεραν ότι ήταν δυσαρεστημένοι με την δουλειά τους, ενώ από τα 35 και μετά, το ποσοστό αυτό διπλασιαζόταν.

Ηλεκτρονική... κινητικότητα στη δημόσια διοίκηση


Δομικές αλλαγές στις ηλεκτρονικές διαδικασίες του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου επέρχονται κατά το επόμενο διάστημα, ώστε να «τρέξει» απρόσκοπτα το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιδιώκει να υπάρχει πλήρης καταγραφή των οργανικών θέσεων των δημόσιων φορέων, να αποτυπώνονται τα κενά, οι μετατάξεις και οι αλλαγές στη σύνθεση του προσωπικού λόγω μετακινήσεων. Και όχι μόνο. Στόχος είναι αυτά τα στοιχεία που καταχωρούνται να επιβεβαιώνονται από τις καθ' ύλην αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού των φορέων και να επικαιροποιούνται σε πραγματικό χρόνο. 

Κομισιόν: Πάνω από 35 δισ. έως το 2020 για απασχόληση και ανάπτυξη στην Ελλάδα

Τη στήριξη της Ελλάδας στην προσπάθειά της για οικονομική σταθερότητα, εξέφρασε η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για θέματα απασχόλησης Μάριον Τίσεν, απαντώντας στην ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την εφαρμογή όσων προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας για τα Κοινωνικά Δικαιώματα.
"Ειδικά", όπως σημειώνει η επίτροπος, "σε χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα, όπου σύμφωνα και με τελευταίες έρευνες σημειώνονται αρνητικά ρεκόρ με βάση τη λίστα της ΕΕ, σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες".

Φλώρινα: Ε.Κ.Φ.: «Θα εκθέσουμε στον Πρωθυπουργό το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας στην περιοχή»

Στην επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Φλώρινα με αφορμή τις εκδηλώσεις «ΠΡΕΣΠΕΣ 2017» αναφέρεται με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος Κώστας Σιάκος «πρόκειται για μια επίσκεψη, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να εκθέσουμε σε ανώτατο επίπεδο τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τα εργασιακά ζητήματα και κυρίως την ανεργία στην περιοχή μας.

Λάθος οι πίνακες που αναρτήθηκαν για τα αποτελέσματα του «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα, σε 17 Δήμους (Β΄ κύκλος)» Αύριο Παρασκευή οι νέοι πίνακες

Με μια τροποποίηση της ανακοίνωσης στη σελίδα του ΟΑΕΔ και χωρίς να  έχουν ενημερωθούν οι Υπηρεσίες του Οργανισμού "κατέβηκαν" τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα κοινωφελούς και ανακοινώθηκε η εκ νέου ανάρτηση τους την Παρασκευή....


        Ανακοίνωση ΟΑΕΔ
Λόγω διαπίστωσης λαθών στην επεξεργασία, από τον Ανάδοχο, των αποτελεσμάτων του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 Δήμους της χώρας, για 3.494 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 θα αναρτηθούν στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού www.oaed.gr στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» οι νέοι, επί το ορθόν, ακόλουθοι πίνακες:  
1. Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων
2. Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων
3. Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων

Mεγάλοι "χαμένοι" του κρατικού προϋπολογισμού είναι έως τώρα ο ΟΑΕΔ, ο ΕΟΠΥΥ

Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Οι μεγάλοι "χαμένοι" του κρατικού προϋπολογισμού είναι έως τώρα ο ΟΑΕΔ, ο ΕΟΠΥΥ και ο τομέας της κοινωνικής προστασίας έναντι του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Και αυτό διότι το ποσοστό απορρόφησης της προβλεπόμενης κρατικής επιχορήγησης από τον ΕΦΚΑ (ο οποίος καταβάλλει κύριες συντάξεις) είναι έως και διπλάσιο σε σχέση με το ποσοστό απορρόφησης της κρατικής επιχορήγησης για την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής, δηλαδή της ιατρο-φαρμακευτικής περίθαλψης, της στήριξης της απασχόλησης αλλά και των κοινωνικών στρωμάτων με πολύ χαμηλό ή ακόμα και μηδενικό εισόδημα.

Κατάθλιψη και απομόνωση από την απώλεια εργασίας μετά τα 50 - Τι δείχνει μελέτη

Τα άτομα ηλικίας 55 έως 64 ετών που βρέθηκαν εκτός εργασίας το τελευταίο δωδεκάμηνο στην Ελλάδα ανήλθαν στο 19,3% στο τέλος του περασμένου έτους, έναντι 17,3% του 2015.

Σε σύγκριση με όσους εργάζονται, οι συνταξιούχοι, όσοι απασχολούνται στο σπίτι, οι άνεργοι και όσοι έχουν αναρρωτική άδεια, είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και απομόνωση.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, οι οποίοι μελέτησαν περισσότερους από 1.500 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 55 έως 70 ετών.