oaednews

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ: Ξεκινούν στις 24/9 οι αιτήσεις για εκπαιδευτικό προσωπικό

Ξεκινά αύριο Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για το σχολικό έτος 2014-2015 στις σχολές ΟΑΕΔ, δηλαδή των ΕΠΑΣ Μαθητείας, των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), των Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΠΣΕΚ) και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Η προθεσμία θα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Πρόγραμμα "Πρόληψη για Όλους"_για ανέργους ή ανασφάλιστους


Γιατί οι φτωχοί παραμένουν φτωχοί




 
Η Linda Tirado ανήκει σε αυτό που λέμε "τάξη των φτωχών". Και εξηγεί γιατί οι φτωχοί παραμένουν φτωχοί. Και έχει τόσο δίκιο...  
 

Γιατί τόσοι φτωχοί άνθρωποι τρώνε junk food, δεν μπορούν να διαχειριστούν σωστά τα χρήματά τους και δεν έχουν καμία φιλοδοξία; Η Linda Tirado ήξερε ακριβώς γιατί…επειδή ήταν μία από αυτούς.

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από το βιβλίο της, Hand to Mouth, στο οποίο αφηγείται την ιστορία της με τον δικό της τρόπο.
Το φθινόπωρο του 2013 ήταν η πρώτη μου σχολική χρονιά μετά από δέκα χρόνια. Είχα δύο δουλειές. Ο σύζυγός μου, ο Τομ, ήταν πλήρως απασχολούμενος. Και μεγαλώναμε τα δυο μικρά μας κορίτσια. Ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που ένιωσα πως ίσως τα πράγματα πήγαιναν καλά για λίγο.

Δήλωση Γ.Ραγκούση για την αξιολόγηση και το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο


"Δυστυχώς και σε αντίθεση με αυτό που πολλοί θέλουν να πιστέψουν, αυτό που συντελείται σήμερα στο κράτος δεν είναι μεταρρύθμιση, δεν είναι αξιολόγηση, είναι η εδραίωση ενός νεοδεξιού παλαιοκομματισμού".
Αυτό που συμβαίνει στη Δημόσια Διοίκηση είναι η υβριδική εξέλιξη του συστήματος που καλλιεργήθηκε στο χτες που μας χρεοκόπησε. Προβάλλεται ως αναντίλεκτη μεταρρύθμιση και ως αξιολόγηση ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα σύστημα προκλητικής επαναφοράς του κομματισμού στο κράτος όπως καθιερώθηκε με τους πρόσφατους νόμους 4250 και 4275/14 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Σοκ» στο Δημόσιο: Πρώτος μισθός 586 ευρώ και διετής δοκιμασία!

Μεγάλες ανατροπές στο μισθολόγιο του Δημόσιου τομέα έρχονται το επόμενο διάστημα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εισαγωγικό μισθό των νέων δημοσίων υπαλλήλων.