oaednews

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Οι 13 «ανατροπές» στις επικουρικές συντάξεις

«Τσουνάμι» 13 επώδυνων ανατροπών στις επικουρικές συντάξεις εισάγει ο νέος Κανονισμός ασφάλισης και παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Με το νέο Κανονισμό, που παρουσιάζει αποκλειστικά η «Κυριακάτικη Ε» ενοποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις των παροχών που καταβάλουν καταστατικά σήμερα τα επικουρικά ταμεία, που έχουν ενσωματωθεί στο ΕΤΕΑ και καταργούνται τα καταστατικά τους.

To καλύτερο δώρο για το 2014: Η αλήθεια

γράφει   Ο Θεόδωρος Η. Λουλούδης 
Δυσοίωνο εισήλθε το 2014: Ανεργία και οικονομική στενότητα. Οι πολλοί φοβούνται, είναι απελπισμένοι και θυμωμένοι. Η λογική και η σύνεση απουσιάζουν και, δυστυχώς, η κοινωνία είναι εγκλωβισμένη στην αναζήτηση Μεσσία που, ως εκ θαύματος, θα αποκαταστήσει την προ μνημονίου εποχή.

Συνάντηση στον ΟΑΕΔ

inewsgr.com
Πολύ κρύο σήμερα. Ήλιος με δόντια. Αρκετός κόσμος συγκεντρωμένος από το πρωί. Περιμένουν. Τα πρόσωπα, στον ΟΑΕΔ, είναι σφιγμένα. Τα χαμόγελα, σπάνια. Εδώ δεν αστράφτουν τα φλας της δημοσιότητας. Εδώ περπατούν όσοι ζουν πίσω από την ήλιο. Στη σκιά του κόσμου. Αυτή την αίσθηση εισπράττεις με μια πρώτη ματιά. Ακόμα και οι υπάλληλοι που εργάζονται στον ΟΑΕΔ, μοιάζουν αποσβολωμένοι μπροστά στην παρέλαση που κάνει η αδικία μπροστά στα μάτια τους. Με σκυμμένα κεφάλια λες κι είναι ένοχοι για κάτι, γιατί έχουν κάποια δουλειά, ίσως! Εδώ δεν περισσεύουν οι ευχές.

Στους χαμένους της κρίσης οι υψηλά εξειδικευμένοι στην Ελλάδα

Τι δείχνει έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Στα προβλήματα που ανακύπτουν σταδιακά στην ζώνη του ευρώ αναφορικά με την απασχόληση και το κόστος εργασίας στη δημόσια διοίκηση, στην άμυνα, στην κοινωνική ασφάλιση, στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην κοινωνική μέριμνα (υπηρεσίες εκτός αγοράς) εστιάζει έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μετά τον «αυτοφωράκια» έρχεται ο «περιμενάκιας»: Κάθεται στην ουρά σε Εφορίες και τράπεζες στη θέση σας


ouresΣε εποχές κρίσης είναι λογικό να ανθίζουν επαγγέλματα που αρκετοί θα χαρακτήριζαν παρασιτικά, ωστόσο, η άνθηση του «περιμενάκια» είναι κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να είχε συμβεί τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια.