oaednews

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

ΑΝΕΡΓΟΙ: Πρόταση νόμου από το ΚΚΕ για επίδομα ανεργίας 600 ευρώ χωρίς όρους

 Πρόταση νόμου για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των ανέργων κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. ΤοΚΚΕ υποστηρίζει, ότι η λήψη των μέτρων που περιέχονται στη πρόταση νόμου έχουν επείγοντα και επιτακτικό χαρακτήρα για την ανακούφιση των ανέργων.

Χαρακτηρίζει “τα νεανικά “προγράμματα απασχόλησης” που υλοποιούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες κοροϊδία και βαθιά εκμετάλλευση” και το θεσμό της μαθητείας, “έδαφος για παραπέρα εκμετάλλευση και τζάμπα εργασία”.

Με την πρόταση νόμου το ΚΚΕ ζητά, το επίδομα ανεργίας να παρέχεται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους, και να ανέρχεται στα 600 ευρώ.

Ελπίδες για πρόωρη συνταξιοδότηση πριν από το 62ο έτος ηλικίας για φέτος στο Δημόσιο

 Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, διατηρούν ακόμα ανέπαφες τις πιθανότητες, για να αποχωρήσουν φέτος από την υπηρεσία τους, πριν από το 62ο έτος ηλικίας, με μειωμένη σύνταξη. Προϋπόθεση είναι να έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση, ή να πρόκειται να το πράξουν εντός της χρονιάς, αλλά και να έχουν συμπληρώσει 25αετία έως το 2010. Αυτό είναι το βασικότερο, από τα σενάρια που επεξεργάζονται στο υπουργείο Εργασίας, έτσι ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ),  σύμφωνα με την οποία όλες οι υπο – περιπτώσεις υποψήφιων συνταξιούχων του Δημόσιου Τομέα, μεταφέρονται στο 62ο έτος ηλικίας.

Ουσιαστικά, το πρόβλημα αφορά κύρια όλους εκείνους τους εργαζόμενους στο δημόσ