oaednews

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Πέπλο τρόμου στο Δημόσιο με τροπολογία της τελευταίας στιγμής: Με μία υπουργική υπογραφή καταργήσεις φορέων και απολύσεις

-Τροπολογία από Κ. Μητσοτάκη και Γ. Στουρνάρα στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα-Δεν απαιτείται έγκριση της Βουλής, παρά μόνον η γνωμοδότηση του ΣτΕ
Με μία τροπολογία που έφεραν στη Βουλή οι υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Στουρνάρας και η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και οι αλλαγές σε φορείς του Δημοσίου, θα πραγματοποιούνται εφεξής με προεδρικά διατάγματα.

Κολυμπώντας στον σκατολάκκο

Τα χθεσινά μαντάτα ήταν δυσάρεστα: Μια παλιά, καλή μου φίλη, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο, μου ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί και να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο, να γίνει ακόμα και νοικοκυρά, να κλειστεί μες στο σπίτι της και να ησυχάσει. Ένας φίλος και παρ’ ολίγον συνεργάτης μου -ο κατά γενική ομολογία χαρισματικότερος σκηνοθέτης της γενιάς μας- με ενημέρωσε ότι από τον Σεπτέμβριο επιστρέφει στο Λονδίνο. «Για πόσο;» ρώτησα. «Μακάρι και για πάντα…» χαμογέλασε πικρά.
Καθένας τους είχε πολύ συγκεκριμένους και αρκετά πειστικούς προσωπικούς λόγους. Η τελευταία ωστόσο φράση ήταν ταυτόσημη και για τους δυο τους: «Δεν το βλέπεις κι εσύ», μου είπαν, «πως η Ελλάδα πλέον δεν αντέχεται;».

Νέο δημοσίευμα για ΟΑΕΔ- Αντίδραση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ

                          ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 26/7/2013