oaednews

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η Φινλανδία προσφέρει 18.000 θέσεις εργασίας για Έλληνες με μηνιαίο μισθό 6.000 ευρώ!!! Ποιοι είναι οι... τυχεροί;


20 Νοεμβρίου 2014
Η Φινλανδία προσφέρει 18.000 θέσεις εργασίας για Έλληνες με μηνιαίο μισθό 6.000 ευρώ!!! Ποιοι είναι οι... τυχεροί;
Αναζητούν Ελληνες γιατρούς και νοσηλευτές για να εργαστούν σε νοσοκομεία της Φινλανδίας.
Για τις 18.000 διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα έχει ήδη δημοσιευτεί προκήρυξη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ/EURES, και μάλιστα στα Ελληνικά, εδώ και δύο εβδομάδες. Και, όμως, μόλις 2 γιατροί έχουν κάνει αίτηση για δουλειά!
Φαίνεται πως, παρά τις απολαβές που κυμαίνονται γύρω στις 6.000 ευρώ για 37,5 ώρες εργασίας την εβδομάδα, τα μαθήματα Φινλανδικών που προσφέρονται δωρεάν στην Αθήνα και τις ευκολίες μετακόμισης και εγκατάστασης στη Φινλανδία, οι γιατροί και οι νοσηλευτές στην Ελλάδα της κρίσης προτιμούν... τον ήλιο και την οικογενειακή θαλπωρή από μία καριέρα σε δημόσιο νοσοκομείο σε άλλη χώρα της Ευρώπης...

ΕΚΛΕΨΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ! ( ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ) - Πιο επίκαιρο από ποτε!

60 εκατ. ευρώ για την κοινωνική επιχειρηματικότητα

Σχόλιο του blog: ψεύδεται ο Υπουργός για τα voucher, μυρίζουν εκλογές και μοιράζουμε εκατομμύρια σε ημέτερους  

Τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας στο οποίο έχει προβλεφθεί ειδικό κονδύνι 60 εκατ. ευρώ για ενέργειες της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Πλακιωτάκη.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός από τη Λάρισα όπου βρίσκεται σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το πρόγραμμα αναμένεται να εγκριθεί μέχρι τέλος του έτους, «οπότε μπορούμε να τρέξουμε δράσεις και ενέργειες από την αρχή του έτους».
Ο υφυπουργός Εργασίας, παρατήρησε, ότι τα υφιστάμενα προγράμματα ανεργίας δεν αντιμετωπίζουν το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, όμως μελέτες του ΕΚΚΕ ( Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών), έχουν δείξει ότι ένα 20% των ωφελουμένων από τις δράσεις voucher, τελικά βρίσκουν μόνιμη θέση απασχόλησης.

Εγγραφές στις Δημόσιες ΣΕΚ: Οι ειδικότητες - Η προθεσμία

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στη λειτουργία των Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), διασφαλίζοντας την ομαλή ροή της εκπαιδευτικής διαδικασίαςενισχύοντας την επαγγελματική δυναμική των καταρτιζομένων και θέτοντας σε νέες βάσεις, τη σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης, με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.
«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, εκκινούμε σήμερα τη διαδικασία εγγραφής στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, ανοίγοντας νέους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς ορίζοντες για την νέα γενιά. Κεντρικός στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου Δημόσιας Δωρεάν Κατάρτισης, προσφέροντας ειδικότητες αυξημένης ζήτησης» τόνισε ο Υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας ότι «βασική επιδίωξη είναι η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων μας. Ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και προσώπων, προκειμένου το εγχείρημα αυτό να αποτελέσει εργαλείο, τόσο για την είσοδο των σπουδαστών μας στην αγορά εργασίας, όσο και την αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης».
Συνολικά θα λειτουργήσουν πιλοτικά 21 από τις 96 Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, στοχευμένα στην Ελληνική Επικράτεια, με κριτήρια την κατά το μέγιστο δυνατή γεωγραφική διασπορά και την δυνατότητα απορρόφησης των σπουδαστών στην αγορά εργασίας μετά το πέρας της κατάρτισης και της μαθητείας.
Οι ειδικότητες των ΣΕΚ:

Το θράσος να γυρίζεις 650 ευρώ που δεν σου ανήκουν

Στέφανος Δάνδολος

Τι παρακινεί μια καθαρίστρια στα Τρίκαλα να παραδώσει έναν φάκελο με εξακόσια πενήντα ευρώ που δεν είναι δικά της;
Εξακόσια πενήντα ευρώ είναι ένα μηνιάτικο. Είναι δώρο εξ’ ουρανού. Δεν βλέπει; Δεν διαβάζει τι γίνεται σε αυτή τη χώρα; Δεν ακούει για τις οφ-σορ εταιρείες με τα κρυμμένα εισοδήματα, για το αδήλωτο μαύρο χρήμα σε μαύρες τσάντες προς μακρινούς παραδείσους; Μήπως η μέση της δεν έχει σπάσει για πέντε ευρώ την ώρα; Πού βρίσκει το θράσος αυτή η γυναίκα να δίνει ελπίδα σε μια χώρα, τώρα που τα φώτα έχουν σβήσει προ πολλού;

Ζέττα Μακρή: Επενεξέταση κριτηρίων ένταξης Αγρ.Συν. σε προγράμματα ΟΑΕΔ

Να ελεγχθούν και να επανακαθοριστούν τα κριτήρια και οι διαδικασίες ένταξης των Αγροτικών Συνεταιρισμών στα προγράμματα του ΟΑΕΔ ζητά με αναφορά της στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Ζέττα Μακρή. Σχετικό υπόμνημα άλλωστε είχε απευθύνει στον υπουργό ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου (ΕΒΟΛ).
Ειδικότερα όπως αναφέρει η κα Μακρή, τα επιδοτούμενα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την πρόσληψη ανέργων έχουν ως στόχο τους την στελέχωση των επιχειρήσεων με εργατικό δυναμικό και την παροχή της δυνατότητας εργασίας σε ανέργους. Με τα προγράμματα αυτά, προωθείται η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τονώνεται η τοπική οικονομία και επιτυγχάνεται η μείωση της ανεργίας.

Μειώσεις μισθών, απολύσεις και λουκέτα στο Δημόσιο για να γυρίσει η Τρόικα

Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Τρόικα που συνεχίζεται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας έχει “κολλήσει” στο Δημόσιο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προκειμένου να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των πιστωτών ζητούν κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το οποίο αποτιμούν στα 3,5 δισ ευρώ για το 2015 με μέτρα περικοπής δημοσίων δαπανών.

Οι αλλαγές που έρχονται στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας σε προϋποθέσεις συμμετοχής, αποδοχές και άδειες

Ριζικές αλλαγές θα διαμορφώνουν το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.  Τα βασικά σημεία που θα αφορούν το νέο πρόγραμμα θα είναι τα εξής:

«Κοπελιά άκου»

 Το συγκλονιστικό μήνυμα του Χανιώτη οικοδόμου στην Έλλη Παπαγγελή

malefakis.jpg

Η επιστολή του Ανδρέα Μαλεφάκη | Facebook

Ο Ανδρέας Μαλεφάκης, μια ζωή οικοδόμος, «στη βιοπάλη», όπως λέει, έζησε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου μέσα από το Πολυτεχνείο. Κυνηγήθηκε και βασανίσθηκε αλλά δεν πρόδωσε τους συντρόφους του.
Η συγκλονιστική επιστολή δημοσιεύτηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του οικοδόμου στο Facebook. Την αναδημοσίευσε ο agonaskritis.gr

Βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας


myrtillo-cafe.jpg

Myrtillo CafeMyrtillo Cafe

Ο νέος αυτός ελληνικός θεσμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, του British Council και της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Πρόσβασις, με τη συνεργασία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης «Αμφιτρίτη Κοιν.Σ.Επ.».
Συνοπτικά οι διακριθέντες ανά κατηγορία είναι οι ακόλουθοι: