oaednews

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Συνέδριο «Διά Βίου Μάθηση, Επαγγελματική Κατάρτιση, Απασχόληση και Οικονομία»

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), διοργανώνουν από κοινού διήμερο συνέδριο με τίτλο «Διά Βίου Μάθηση, Επαγγελματική Κατάρτιση, Απασχόληση και Οικονομία. Νέα δεδομένα, νέες προτεραιότητες των κοινωνικών εταίρων».

ΕΣΠΑ-ΟΑΕΔ: Από 23 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για την «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης»

Στις 23 Νοεμβρίου «ανοίγει» η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με την οποία πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-13.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη δράση υπερβαίνει «την αποσπασματικότητα αντίστοιχων δράσεων του παρελθόντος, σε ένα ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση, βασικός πυλώνας του οποίου αποτελεί η ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και της ρευστότητας των επιχειρήσεων».

Κούνεβα: Ποταμός γενικολογίας οι υποσχέσεις της Κομισιόν για την ανεργία

«Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι εκτινάχτηκαν στα 12 εκατομμύρια στα 28 κράτη- μέλη της Ε.Ε., με το 60% εξ αυτών να είναι εκτός εργασίας για περισσότερο από δύο χρόνια, καθώς επίσης κι εκείνοι που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, δεν μπορούν να προσδοκούν καμία βελτίωση της θέσης τους στην αγορά εργασίας από το "πρόγραμμα εργασίας της Κομισιόν το 2016"» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Στην ίδια ανακοίνωση, που εξεδόθη με αφορμή την ανταλλαγή απόψεων της κ. Κούνεβα με την Επίτροπο Μ. Τίσσεν στην Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου, τονίζεται πως «σύμφωνα με τους άξονες του προγράμματος που παρουσίασε στην Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αρμόδια για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Κινητικότητας Επίτροπος, Μ. Τίσσεν, μπορεί στην Ελλάδα η ανεργία να είναι 25,2%, μπορεί τα 2/3 των ανέργων σε πολλές χώρες, όπως η Λετονία, η Λιθουανία και η Βουλγαρία, να απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά η Επιτροπή συνεχίζει να περιορίζεται σε γενικές υποσχέσεις και εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα».