oaednews

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Δωρεάν τρία προγράμματα μεταπτυχιακών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο προσφέρει δωρεάν τρία προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, με τις αιτήσεις να είναι ανοιχτές για λίγες ημέρες ακόμη.
Τα προγράμματα:
1) Διεθνείς Ευρωπαϊκές και Περιφερειακών Σπουδές
Διεθνείς Ευρωπαϊκές και Περιφερειακών Σπουδές
Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2083/92, όπως ισχύει σήμερα, και οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Διεθνείς Ευρωπαϊκές και Περιφερειακών Σπουδές, σε μία από τις παρακάτω ειδικεύσεις:

Εκδόθηκε η απόφαση για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2017-18

Εκδόθηκε η απόφαση που προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα που θα προκηρύξει άμεσα η ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2017 – 2018. Οι αιτήσεις ξεκινούν άμεσα και θα γίνονται ηλεκτρονικά στο eetaa.gr.
Η απόφαση αφορά στο πλαίσιο, τα κριτήρια και τη μοριοδότηση που θα προβλέπει η ΕΕΤΑΑ στην προκήρυξη της για την δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς το σχολικό έτος 2017 – 2018 με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»

Πότε θα «τρέξει» το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον»

Στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου πρόκειται να τρέξει το νέο πρόγραμμα "Εξοικονομώ Κατ΄οίκον", ύψους 300 εκατ. ευρώ και θα αφορά 40.000 νοικοκυριά, επισήμανε ο γενικός γραμμετάς Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, του υπουργείου Οικονομίας, Παναγιώτης Κορκολής.


Στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη η Greenagenda.gr και η Συμεών Τσομώκος SA, με τίτλο «Κυκλική Οικονομία: Δημιουργώντας Αξία» ο ίδιος αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες, στους οποίους επενδύει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ειδικότερα για το πεδίο που αφορά τα δημόσια κτίρια, όπως σχολεία και νοσοκομεία, γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί πόροι από προγράμματα του ΕΣΠΑ και της ρήτρας αναθεώρησης και μέσα στο καλοκαίρι ο αρμόδιος υπουργός θα προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις. 

Κοινή Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ σχετικά με μετακινήσεις υπαλλήλων

           Τα τελευταία χρόνια ο ΟΑΕΔ αντιμετωπίζει, αδιαμφισβήτητα, πλήθος σημαντικών  προβλημάτων τα οποία επιτείνονται από την τεράστια αύξηση της ανεργίας και την έλλειψη πόρων. Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό αλλά και οι άνεργοι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι στο έλεος των συνεχιζόμενων μνημονίων, της απραξίας και της αυθαιρεσίας.
            Το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να ξεκινήσει την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων του ΟΑΕΔ  με μετακινήσεις υπαλλήλων. Μετακινήσεις  χωρίς αίτηση υπαλλήλων, μετακινήσεις πολύτεκνων υπαλλήλων, μετακινήσεις συνδικαλιστών, μετακινήσεις χωρίς  να έχουν διερευνηθεί υπηρεσιακά οι ανάγκες.