oaednews

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Τι σχεδιάζει η Καραμεσίνη για τον ΟΑΕΔ

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κρατά μικρό καλάθι σε σχέση με την αύξηση των θέσεων απασχόλησης, αφού, όπως αναφέρει, τα προγράμματα εξαρτώνται από τη συνολική διαθεσιμότητα δημόσιων πόρων







Συντάκτης: 










Eναν νέο ΟΑΕΔ σχεδιάζει η διοικήτριά του εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή της ότι το Μνημόνιο 3 μπορεί να περιορίζει την αριστερή κυβερνητική δράση αλλά δεν μπορεί να την εξαλείψει. Για την Μαρία Καραμεσίνη υπάρχουν τουλάχιστον 7 τεράστιοι τομείς στους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να βάλει τη σφραγίδα της Αριστεράς.

1540 φοιτητές στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι κατά το χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2015-2016 εγκρίθηκε η εισαγωγή 1.540 νέων σπουδαστών σε 29 Ι.Ε.Κ. του Οργανισμού, προκειμένου να καταρτισθούν σε 20 σύγχρονες ειδικότητες.
Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Ι.Ε.Κ. προτίμησής τους από 07/09/2015 έως 17/09/2015 και να είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΤΕΕ Β΄ Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Λ ή ΕΠΑ.Σ, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και στις γραμματείες των παρακάτω Ι.Ε.Κ.:

Αφιέρωμα

Το Παρακάτω απόφθεγμα του Ν Καζαντζάκη, το αφιερώνω σε όλους τους δήθεν αγωνιστές, τους συκοφάντες και τους  παραχαράκτες 

'" Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος, κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να’σαι ανένδοτος.»   Ανένδοτος με τις ιδέες σου και αδιάφορος με τους συκοφάντες θα προσέθετα εγώ...

«Οι επιπτώσεις του νέου Μνημονίου στα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα»


Χαριστική βολή στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά και στο ίδιο το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτελούν τα μέτρα που ήδη ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και οι δεσμεύσεις που συμφώνησε με τους δανειστές και ανέλαβε να προωθήσει από τον Οκτώβριο.
Με το νέο μνημόνιο η ελληνική Κυβέρνηση δεν αρκείται στην αποδοχή και υλοποίηση των αντιασφαλιστικών νόμων του 2010 και του 2012 που ψήφισαν οι προηγούμενες μνημονιακές Κυβερνήσεις, που σφάγιασαν τα δικαιώματα των εργαζομένων και συνταξιούχων και άλλαξαν τον χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά αναλαμβάνει την υποχρέωση να προωθήσει και νέα μέτρα που οδηγούν σε παραπέρα μειώσεις των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, στην αύξηση των χρόνων εργασίας και των ορίων ηλικίας, στη διάλυση και στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

ΟΑΕΔ: 13 νέα προγράμματα για 75.000 ανέργους – Τι ανακοίνωσε η Καραμεσίνη.



Τα νέα προγράμματα απασχόλησης, που έχουν σχεδιαστεί να υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ, παρουσίασε η διοικητής του οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη.