oaednews

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Το χρονοδιάγραμμα για τις 52.000 προσλήψεις με προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ

Περισσότερους από 52.000 θέσεις απασχόλησης πρόκειται να προκύψουν από 8 διαφορετικά προγράμματα που αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή ως τις αρχές του καλοκαιριού ο ΟΑΕΔ. Το χρονοδιάγραμμμα για τα προγράμματα έχει ήδη καταρτιστεί και οι προκηρύξεις ξεκίνησαν ήδη απο αυτή του προγράμματος επιδότησης προσλήψεων μακροχρόνια ανέργων άνω των 50 ετών.

Διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ με τον ΕΟΠΠΕΠ για τους νέους

Διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τον ΕΟΠΠΕΠ για μαθητές Γυμνάσιου Λυκείου και νέους που σχεδιάζουν την σταδιοδρομία τους στο eoppep.gr/teens. Δείτε τις συχνές ερωτήσεις απαντήσεις στο άρθρο.
Μέσα από τη Διαδικτυακή Πύλη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα βρω ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;
Τα διάφορα εργαλεία της Πύλης στην οποία βρίσκεσαι, σου δίνουν τη δυνατότητα να διερευνήσεις διάφορες πλευρές του εαυτού σου και της αγοράς εργασίας και να προετοιμαστείς κατάλληλα για τη διαχείριση της σταδιοδρομίας σου. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις όλα τα εργαλεία-εφαρμογές προκειμένου να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα και να βρεις ποιο επάγγελμα ή ποια επαγγέλματα σου ταιριάζουν καλύτερα και τι επιλογές έχεις. Και μην ξεχνάς ότι προκειμένου να αξιοποιήσεις καλύτερα τις γνώσεις που θα αποκτήσεις για τον εαυτό σου και για την αγορά εργασίας μέσω των εργαλείων της Πύλης, αλλά και για να διευρύνεις τις προοπτικές σου, μπορείς να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός Συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού.