oaednews

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ




 Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απόπειρα φίμωσης των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ που επιχειρείται με εσωτερικό έγγραφο της διοίκησης.
Το γραφείο του Διοικητική του ΟΑΕΔ, με το υπ' αριθμ 90507/30-10-2013 της διεύθυνσης διοικητικού απαγορεύει στα στελέχη του Οργανισμού να ενημερώνουν για θέματα που αφορούν την ανεργία και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, αν πρώτα, όπως αναφέρει δεν λάβουν την έγκριση της διοίκησης.

Ανακοινωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Ως εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, και με αφορμή τα όσα αναφέρονται στο από 19/11/13 και με αριθμό πρωτοκόλλου 97501 έγγραφο της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα εξής:

Δώρο Χριστουγέννων για τους επιδοτούμενους ανέργους

Συγκεκριμένα ο ΟΑΕΔ παρέχει κάθε χρόνο στους επιδοτούμενους άνεργους Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας εαν έχουν πάρει επίδομα ανεργίας απο 1 Μαΐου εως 31 Δεκεμβρίου 2013 και αναλογία εφόσον υπάρχει μικρότερη διάρκεια επιδότησης . Έτσι και φέτος θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων για το 2013 από τον ΟΑΕΔ .

«Μπλόκο» στα δάνεια του ΟΕΚ


Τριπλό βέτο έθεσε η τρόικα στη ρύθμιση 97.343 κόκκινων δανείων του ΟΕΚ, στην αύξηση προσωρινής σύνταξης και στη συνταξιοδότηση αγροτών στα 62, βγάζοντας από το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και τις τρεις ευνοϊκές διατάξεις.

Άμεση εγκατάσταση δικαιούχων στις εργατικές Ξυλαγανής υποσχέθηκε ο διοικητής του ΟΑΕΔ

Την υπόθεση διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ, στον οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες του καταργημένου Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών


«Επισκέφθηκα τον διοικητή του ΟΑΕΔ ο οποίος είπε ότι άμεσα θα εγκατασταθούν οι πρώτοι δικαιούχοι στις τελειωμένες κατοικίες που δεν έχουν φθορές». Αυτό δήλωσε μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 FM ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφερόμενος στις θετικές εξελίξεις για το μέλλον των δικαιούχων εργατικών κατοικιών Ξυλαγανής.

Στον αέρα τα 200 ευρώ τον μήνα σε μακροχρόνια ανέργους


Στα παλαιότερα των υποδημάτων του φαίνεται ότι γράφει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης τους Ελληνες που στενάζουν από την ανεργία, αφού ουδεμία συζήτηση ή έστω κίνηση έχει γίνει για το θέμα της διεύρυνσης της ηλικιακής βάσης των μακροχρόνια ανέργων και της μείωσης του πλαφόν στο οικογενειακό τους εισόδημα που θα δώσει, μικρή έστω, ανάσα σε περισσότερους από 430.000 χωρίς εισόδημα ανθρώπους (θα λαμβάνουν 200 ευρώ μηνιαίως).