oaednews

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Συγκίνηση στη ΓΣ των Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Ηπείρου Λευκάδας και Κέρκυρας

Τη ΓΣ των Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Ηπείρου Λευκάδας και Κέρκυρας χαρακτήρισε φέτος η δήλωση συνταξιοδότησης του καλού συναδέλφου Θεολόγου Δουβίτσα. Ο Θεολόγος ασχολείται για χρόνια με τον συνδικαλισμό, διακριτικά, σεμνά και ουσιαστικά!





Kερδίζει έδαφος η ευέλικτη εργασία στη Γαλλία

Ανέκαθεν η Γαλλία ήταν προπύργιο των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων για την πλήρη απασχόληση και την προστασία των εργασιακών κεκτημένων. Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν άρδην, καθώς αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι ευέλικτες μορφές εργασίας στη χώρα, συμβάλλοντας σε έναν βαθμό στην υποχώρηση του δείκτη της ανεργίας. Αυτή η μορφή απασχόλησης δεν θεωρείται πάντα κατακριτέα, ειδικά από τις νεότερες γενιές, όπως αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η Financial Times.

Εργαστήρια κατάρτισης ανέργων από τον ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη

Νέα εργαστήρια ενεργοποίησης και κινητοποίησης ανέργων θέτει σε λειτουργία ο ΟΑΕΔ.
Τα προγράμματα, τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν σε Αττική και Θεσσαλονίκη, έχουν ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, μέσα στο εξής πλαίσιο:
Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας
Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών

Στους 973.471 οι άνεργοι -Μόλις ένας στους επτά παίρνει επίδομα ανεργίας

Στους 973.471 ανήλθαν τον Αύγουστο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, περισσότεροι κατά 51.663 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017 και περισσότεροι κατά 14.033, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018.
Την ίδια στιγμή το εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας, τον 360 ευρώ έλαβαν μόλις 135.807 άνεργοι δηλαδή περίπου 1 στους 7.

Υπερεργασία - Υπερωρία - Αξίωση σε περίπτωση παράνομης υπερωριακής απασχόλησης

Άρειος Πάγος 232/2018 Υπερεργασία - Υπερωρία - Αξίωση σε περίπτωση παράνομης υπερωριακής απασχόλησης

(Υπερεργασία - Υπερωρία - Αξίωση σε περίπτωση παράνομης υπερωριακής απασχόλησης)
Κατηγορία: Εργατικά - Απασχόληση
Απόφαση 232 / 2018    

(Β2, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ)
Περίληψη

Ως προς τη συνδρομή της υπερεργασίας, κριτήριο αποτελεί όχι η ημερήσια, αλλά η εβδομαδιαία απασχόληση του μισθωτού και μάλιστα εκείνη που πραγματοποιείται κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας και όχι κατά τις Κυριακές ή άλλες ημέρες ανάπαυσης, όπως τα Σάββατα, για τις οποίες υφίσταται αυτοτελής νομοθετική πρόνοια και συνεπώς ο απασχολούμενος υπό καθεστώς πέντε εργασίμων ημερών εβδομαδιαίως πραγματοποιεί υπερεργασία, για την οποία δικαιούται την οικεία αμοιβή (ωρομίσθιο επαυξανόμενο κατά 25 %), αν η συνολική απασχόληση του κατά τις ημέρες αυτές υπερβαίνει το συμβατικό όριο των 40 ωρών, 

Προτάσεις της Ενωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας


Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Επιδότηση 15.000 θέσεων εργασίας - Πότε κάνει ''πρεμιέρα''

Με το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα επιχορηγηθούν έως 15.000 νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή και μερικής απασχόλησης που δημιουργήθηκαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.