oaednews

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση O.Y. ΟΑΕΔ για το 29ο Συνέδριο

φωτογραφία.JPGφωτογραφία.JPG

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Έλληνες δημιούργησαν 100,000 θέσεις εργασίας στη Βουλγαρία!

Η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία και οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη βουλγαρική αγορά τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν δημιουργήσει 100.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ.

Στο «κόκκινο» τα ταμεία

Ζοφερή είναι κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Προσωπικού των Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), Θανάση Καποτά. 

Ποιοι θα φύγουν από το Δημόσιο έως το 2015

Μελέτη για μείωση του κράτους θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις. Προβλέπει αποχωρήσεις μέσω συνταξιοδοτήσεων και περιορισμό των συμβασιούχων. Δεν θα ξεπεράσουν τις 27.619 οι προσλήψεις του μόνιμου προσωπικού μέσα στην πενταετία

Χατζημαρκάκης VS Κάμερον

O  Βρετανός  πρωθυπουργός  Ντ. Κάμερον δήλωσε ότι θα κλείσει τα σύνορα για τους Έλληνες....
Ο  Κρητικός καταγωγής, Γερμανός ευρωβουλευτής κ. Χατζημαρκάκης σχολίασε:

«Πριν ο βρετανός πρωθυπουργός κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας για τους Έλληνες, φαντάζομαι πως θα φροντίσει να απαλλαγεί έγκαιρα από κάθετι ελληνικό, επιστρέφοντας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Στον Βρούτση ο ΟΑΕΔ

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης  αναλαμβάνει ,σύμφωνα με πληροφορίες,τις αρμοδιότητες του ΟΑΕΔ....

Νόμιμη η «μεταφορά» της ΓΓ Δια Βίου Μάθησης στο υπουργείο Παιδείας

Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, με το οποίο ανακαθορίζονται οι αρμοδιότητες στα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας και επανέρχεται η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης στο υπουργείο Παιδείας.

Παραποιημένα στοιχεία περιέχονται σε έκθεση της μόνιμης αντιπροσωπίας της Τρόικας στην Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Σχετικά με την έκθεση της μόνιμης αποστολής της Τρόικας στην Ελλάδα, που είδε πριν λίγες μέρες το φως της δημοσιότητας και έφερε το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού να έχει προβεί σε αθρόες προσλήψεις κατά τη διάρκεια του 2011, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων διαμαρτύρεται έντονα για την ψευδή παρουσίαση των στοιχείων από την πλευρά του ΥΔΜΗΔ προς την Τρόικα και –συνακόλουθα– προς τον ελληνικό τύπο.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Υπουργείο Εργασίας


Τα τελικά αποτελέσματα:
Ψήφισαν: 507
Ακυρα-Λευκά:  19
Έλαβον (!):

Η Αγορά της ελπίδας για εργασία: ένας ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας


Η κοινωνία του ενός εκατομμυρίων ανέργων, και των άλλων τόσων ημιαπασχολούμενων, ζει έναν ατελείωτο βιασμό. Και δεν φτάνουν αυτά που περνά, δέχεται και τον εξευτελισμό της από τα αφεντικά και τους διαφόρων λογιών τυχοδιώκτες. Η απόγνωση και η ανάγκη ανθρώπων κάθε ηλικίας, για εργασία ή απόκτηση προσόντων,  δημιουργούν ένα νέο τόμέα για μάρκετινγκ και αισχρά κερδη.
Η ανέχεια εκτός εργασίας τροφοδοτεί τις υπάρχουσες εκμεταλλευτικές κοινωνικές σχέσεις και δημιουργεί μία αφόρητη κατάσταση. Παρακάτω περιγράφουμε μόνο μερικές  περιπτώσεις που συναντά κανείς αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

1) Αγγελίες εργασίας χωρίς αντίκρισμα
Εντείνεται το φαινόμενο διάφορες εταιρίες (κυρίως μικρομεσαίες) να ακολουθούν την πρακτική της μαζικής τοποθέτησης αγγελιών αναζήτησης εργαζομένων σε εφημερίδες και ηλεκτρονικούς χώρους, παρότι ουσιαστικά δεν ενδιαφέρονται για προσλήψεις. Δεκάδες ενδιαφερόμενοι καλούνται να παρουσιαστούν για συνέντευξη στις οποίες ερωτόνται αναλυτικά για τα προσόντα τους, για τις φιλοδοξίες τους, και για το πως θα βλέπανε την εξέλιξή τους στην εταιρία εάν προσλαμβάνονταν. Στην κουβέντα ο υπεύθυνος της εταιρίας αναφέρει τα "νέα έργα” τα οποία πρόκειται άμεσα να αναλάβει η εταιρία και το τι αναπτυξιακή ώθηση ώθηση θα δώσουν.

Αντί για απολύσεις...μετατάξεις


Στις υποχρεωτικές μετατάξεις από τις υπηρεσίες που είτε καταργούνται είτε συγχωνεύονται είτε  διαπιστώνεται ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, προσανατολίζεται η κυβέρνηση για να μην υποκύψει στις πιέσεις της τρόικας για απολύσεις στο δημόσιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο Real Fm, δηλώνει πως το οικονομικό όφελος από 15.000 απολύσεις θα είναι μηδαμινό.

Δημόσιο: Όσοι μπήκαν...μπήκαν


Προκειμένου να μειωθεί κατά 150.000 έως το 2015 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, αποφεύγοντας τις απολύσεις, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο υπουργός Αντ. Μανιτάκης προτείνουν τη δραστική μείωση έως μηδενισμό των συμβασιούχων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα τα επόμενα χρόνια, τη μη ανανέωση όσων συμβάσεων λήγουν και την αυστηρή τήρηση των προσλήψεων με βάση την αναλογία 1 πρόσληψη/10 αποχωρήσεις.

Πορτογαλία: Στο 36,6% η ανεργία των νέων


Η συμβουλή του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Πέδρου Πάσους Κουέλιο στους νέους και άνεργους της χώρας του να «καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια» και «να αφήσουν την άνεσή τους», ψάχνοντας για εργασία στο εξωτερικό, άγγιξε ευαίσθητες χορδές στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Στο επίκεντρο η ανεργία


η βούλησή τους να κινηθούν αποφασιστικά για την επίλυση της κρίσης χρέους επαναβεβαίωσαν η Άγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Μόντι, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη το απόγευμα στη Ρώμη. Στη συζήτηση κυριάρχησε το ακανθώδες θέμα της ανεργίας, κυρίως των νέων, ενώ στις κοινές δηλώσεις που έκαναν δεν έγινε καμία αναφορά στο θέμα των ευρωομολόγων.