oaednews

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Πλυθείτε, έρχονται οι τουρίστες

Πιτσιρίκος

12.000 απολύσεις στους δήμους «βλέπει» ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

του Ηλία Μπενέκου
Την απόλυση 12.000 εργαζόμενων στους δήμους, «έδειξε» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος σε δηλώσεις του στο Mega.
Mε βάση και τις μνημονιακές προβλέψεις το σύνολο των υπαλλήλων που θα οδηγηθούν σε απόλυση θα φθάσει τις 15 χιλιάδες έως το 2014, με τους 4.000 εντός του έτους. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ένα μέρος αυτών να προέλθει και από διαθέσιμους οι οποίοι δεν θα επαναπορροφηθούν σε άλλους φορείς.

Από τις 14 Οκτωβρίου αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΕΤΟΥΣ 2013.
Ξεκινά τη Δευτέρα
14 Οκτωβρίου 2013
η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.

Μουλιάζω στα δάκρυα σας!!!

Μουλιάζω στα δάκρυά σας
Ποιος σας είπε, ρε γελοίοι, εκεί στα κανάλια, ότι όταν βρίσκομαι στημένος στις άθλιες ουρές του άθλιου ΟΑΕΔ έχετε το δικαίωμα να με βιντεοσκοπείτε για να με προσφέρετε εν ψυχρώ, εμένα και όλους τους άλλους που είμαστε μαζί στημένοι, σαν υπερθέαμα για τους τηλεθεατές σας;

Σύσκεψη την Παρασκευή για τη ρύθμιση στεγαστικών δανείων του ΟΑΕΔ

Σύσκεψη για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο που είχαν χορηγηθεί σε δικαιούχους του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10.00 π.μ. στο υπουργείο Εργα¬σίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση.

Ερώτηση του Βουλευτή Κ. Τριαντάφυλλου για τις ορδές των ανέργων

Το προσωπικό του ΟΑΕΔ και οι τεχνολογικές δυνατότητες του Οργανισμού επαρκούν για να αντιμετωπίσουν την καθημερινή κοσμοσυρροή ανέργων στα κατά τόπους γραφεία;  

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας 
Θέμα: Αντιμετώπιση συνωστισμού στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ.
Είναι κοινός τόπος ότι η ανεργία αποτελεί μια σύγχρονη μάστιγα και η αντιμετώπισή της καθίσταται πρώτη προτεραιότητα για την Πολιτεία. Τα διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά της, ειδικά στις νεότερες ηλικίες,  δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις και οι δράσεις πρέπει να είναι άμεσες και δυναμικές. Στην πραγματικότητα η ανεργία αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα με το οποίο είμαστε αντιμέτωποι σήμερα και το οποίο υποσκάπτει την ελληνική κοινωνία και το μέλλον της. Είναι ένα «καρκίνωμα» το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί, χωρίς κωλυσιεργίες και στρουθοκαμηλισμούς, αποτινάσσοντας κάθε ίχνος γραφειοκρατικής αγκύλωσης. Οι δράσεις για την αντιμετώπισή της πρέπει να είναι άμεσες, εξωστρεφείς και δυναμικές και να δημιουργούν προοπτικές ανάκαμψης.

Έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας ..




 Εντολή 1η. Αν έχει ουρές ανέργων το πρωί (και ποιο πρωί δεν έχει;) οι υπηρεσίες ανοίγουνε νωρίτερα, πχ στις 7 και 30. Δηλαδή, αν έχει ακόμα περισσότερο κόσμο, οι υπηρεσίες να ανοίγουνε στις 6, στις 5 κ.ό.κ.

Έθαψαν επίσημα τη λίστα Λαγκάρντ

Τέλος στους ελέγχους στις πολυδιαφημισμένες λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Λίχτενσταϊν, ακινήτων Λονδίνου, εμβασμάτων προς το εξωτερικό και άλλες, βάζει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς παραδέχεται ότι σταματά την έρευνα η οποία αφορά υποθέσεις φοροδιαφυγής των ατόμων που εμφανίζονται σε αυτές.

Στον Άρειο Πάγο το επίδομα των 176 ευρω δημοσίων υπαλλήλων

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου παρέπεμψε το Εργατικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου το ζήτημα για το εαν θα καταβάλλεται ή όχι το επίδομα των 176 ευρώ σε διάφορες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Φεύγουν 5.000 από όσους βγήκαν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013

- Προς απόλυση όσοι υπάλληλοι έχουν “χαμηλά προσόντα”
- Κινδυνεύουν οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα
- Το χρονοδιάγραμμα του επόμενου κύματος της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ



                ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2013




Α. ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ]

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων[1] με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία) για το μήνα Αύγουστο 2013 ανήλθε σε 861.279 άτομα. Από αυτά 392.727 (ποσοστό 45,60%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 468.552 (ποσοστό 54,40%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.