oaednews

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Νέο περιστατικό άσκησης βίας σε Συναδέλφισσα.



Πολίτης ξυλοκόπησε Συναδέλφισσα στον ΟΑΕΔ Χαλκίδας, απλά και μόνο επειδή έκανε τη δουλειά της και αρνήθηκε να χορηγήσει βεβαίωση για τρίτο πρόσωπο. 
Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στη συνάδελφο και καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός αυτό που έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλα! Η κακοποίηση εργαζομένων, επειδή απλώς δεν ικανοποιούνται παράλογες απαιτήσεις κάποιων ή για οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι καλό δείγμα για την κοινωνία μας. 

ΟΑΕΔ: Aναστoλή για τα προγράμματα Κατάρτισης ΛΑΕΚ 0.24, για μεγάλες επιχειρήσεις

Θα πρέπει να γίνουν από τους δικαιούχους οι προβλεπόμενες ενέργειες μετάθεσης των προγραμμάτων τουλάχιστον 15 ημέρες αργότερα και μέχρι νεωτέρας
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας αναστέλλεται κάθε δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και συναθροίσεις για 14 μέρες από την Τετάρτη 11 Μαρτίου έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020. Το μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό αναστέλλονται τα προγράμματα Κατάρτισης ΛΑΕΚ 0.24, για μεγάλες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως που αυτά υλοποιούνται. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να γίνουν από τους δικαιούχους οι προβλεπόμενες ενέργειες μετάθεσης των προγραμμάτων τουλάχιστον 15 ημέρες αργότερα και μέχρι νεωτέρας.

Άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς με πλήρεις αποδοχές

τσιγκουνιές ....
Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών σταθμών, για τις επόμενες 14 ημέρες.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα υπογραφεί άμεσα, θα θεσμοθετηθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών.

Με ΚΥΑ κλειστά για 14 μέρες σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια και ΙΕΚ

Προσωρινή απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών για προληπτικούς λόγους λόγω κορωνοϊού
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, αποφασίστηκε η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες. Το μέτρο αφορά σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται απο το Υπ. Παιδειας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια.

Προσωρινή απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προσωρινή απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας
όλων των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ


Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, μετά την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία αποφασίστηκε η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών της χώρας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών του Οργανισμού για 14 ημέρες, από την Τετάρτη 11 Μαρτίου έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.

Κορονοϊός: Ποιοι εργαζόμενοι και πώς θα πάρουν άδεια 15 ημερών

Με συγκεκριμένα κριτήρια θα δοθούν οι 15 ημέρες αδείας σε κάθε εργαζόμενο γονέα λόγω του ότι έκλεισαν τα σχολεία για να μην εξαπλωθεί ο ιός του κορονοϊού ενώ θα ισχύει αναδρομικά από σήμερα, που είναι η πρώτη ημέρα πανελλαδικής αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Επαναλειτουργούν από Τετάρτη 11/3 τα ΚΠΑ2 που είχαν μείνει κλειστά λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ


     Συνάδελφοι ,
    με αίσθημα ευθύνης για τη δημόσια υγεία και την υγεία όλων των συναδέλφων μας , το Δ.Σ. της Ένωσης υπαλλήλων ΟΑΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κατά τη συνεδρίαση της 10/03/2020 , λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας , αποφάσισε ομόφωνα την ΑΝΑΒΟΛΗ