oaednews

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

«Ο ΣΕΑ καταγγέλλει τον πρωτοφανή οικονομικό στραγγαλισμό που υφίσταται η Αρχαιολογική Υπηρεσία

Τη φετινή χρονιά, και ο οποίος οφείλεται όχι μόνο στις πνιγηρές πολιτικές λιτότητας και τις επιπτώσεις των μνημονίων και στον χώρο του Πολιτισμού, αλλά και σε πρωτοφανείς νομοθετικές και γραφειοκρατικές εμπλοκές και παραλήψεις που δεν επιτρέπουν στις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ να διαχειριστούν τα ελάχιστα κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού που διατίθενται για πάγια λειτουργικά έξοδα.

Αύξηση 21,5% των κενών θέσεων εργασίας στο α΄ τρίμηνο

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση, ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον.

Φωτορεπορτάζ Από τη γιορτή Λήξης του ΒΝΣ Αγρινίου

Καλό Καλοκαίρι 

Πρόγραμμα 30-49

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για το πρόγραμμα 30-49
Η ατέρμονη γραφειοκρατία ανάμεσα στο ependiseis.gr. ΠΣΚΕ  και στον ΟΑΕΔ και ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει -από Δεκέμβριο 2016 που υπέβαλαν αιτήσεις οι εργοδότες-μέχρι να υπάρξει μια κάποια συνεννόηση  κατήργησε ουσιαστικά το πρόγραμμα, μιας  και ο σχεδιασμός των επιχειρήσεων έχει ήδη αλλάξει.

Έρευνας Ανίχνευσης Εκπαιδευτικών Αναγκών Υπαλλήλων Απασχόλησης και Ασφάλισης στα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ


(Ημ/νία Έναρξης διεξαγωγής και των (2) ερευνών: Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 – Ημ/ Λήξης: Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017)
ΓΕΝΙΚΑ
Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος επαναπροσδιορισμού του νέου μοντέλου λειτουργίας του Οργανισμού, η εκπαίδευση και επανεκπαίδευση προσωπικού αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα, προκειμένου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και να ανταποκριθούν με επιτυχία στα νέα εργασιακά τους καθήκοντα, κατά τη μεταβατική περίοδο αλλαγών στον νέο αυτό τρόπο λειτουργίας του.