Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!!!Με εθελοντές καλούνται να ανταπεξέλθουν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στο νομό Ηρακλείου στον όγκο δουλειάς που αναμένεται να δημιουργήσουν το επόμενο διάστημα οι εποχικές απολύσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στον τομέα του επισιτισμού.
Στην διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΗ με την συμμετοχή των προϊσταμένων των υπηρεσιών του Οργανισμού και των εκπροσώπων των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους δεν θα παρουσιαστούν και φέτος οι σκηνές απείρου κάλλους που παρουσιάστηκαν ειδικά τα τελευταία χρόνια έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ σε Ηράκλειο και Νέα Αλικαρνασσό. Με αφορμή την έλλειψη προσωπικού που ταλανίζει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες είχαμε όπως μπορούμε να θυμηθούμε ατελείωτες ουρές των ενδιαφερομένων, καυγάδες, λιποθυμίες και την παρέμβαση ακόμα και αστυνομικών δυνάμεων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Και όλα αυτά βέβαια απλά και μόνο για να εγγραφούν αυτοί που απολύονται από ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ στο Ταμείο Ανεργίας και οι οποίοι σε τοπικό επίπεδο ανέρχονται σε περίπου 20.000.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου , Γιώργο Αρετίνη, από την ερχόμενη Δευτέρα όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την εγγραφή των ενδιαφερομένων θα διεκπεραιώνονται στο Εργατικό Κέντρο και ο κάθε απολυμένος θα πηγαίνει στην συνέχεια έτοιμο το φάκελο του στον ΟΑΕΔ μόνο για να τον καταθέσει.
Για το Ηράκλειο η κατάθεση των φακέλων θα γίνεται μόνο στο κεντρικό κατάστημα του Οργανισμού στην περιοχή της Χανιώπορτας και όχι στο υποκατάστημα που βρίσκεται στην οδό Πεδιάδος, στο κέντρο της πόλης.
Για δε το υποκατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού, όπου το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι πολύ μεγαλύτερο ο Σύλλογος των ξενοδοχοϋπαλλήλων προσφέρθηκε να στείλει κάποια άτομα που τις ημέρες αιχμής θα συνδράμουν τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ ! ΠΗΓΗ:cretalive.gr