oaednews

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Eπίθεση Μητσοτάκη σε δημόσιο και δημοσίους υπαλλήλους

epoli.gr
Παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος του για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, οξεία επίθεση στο δημόσιο και τους δημοσίους υπαλλήλους, εξαπόλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του, στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Β.

Μέχρι και την 31/05/2018 ισχύει η υποβολή αιτήσεων για τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας άνω των 18 ετών για τις 5.066 προσλήψεις του ΟΑΕΔ, συνεχίζεται ως και την 31/05/2018.
Οι αιτήσεις αφορούν στην πλήρωση 5.066 θέσεων πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Πρόγραμμα Συνεργασίας GRAEDUCATION-Μια σημαντική συνεργασία του ΟΑΕΔ

Από το Φθινόπωρο του 2017 το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τα Ινστιτούτα Έρευνας FIAP (Ερευνητικό Ινστιτούτο για την καινοτόμα Σχεδίαση Επαγγελμάτων και την Πρόληψη) καιWissenschaftspark Gelsenkirchen (Επιστημονικό Πάρκο Γκελζενκίρχεν) και το HBZ (Εκπαιδευτικό Κέντρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Μίνστερ) πραγματοποιεί το νέο πρόγραμμα «GRÆDUCATION». Το πρόγραμμα συνεργασίας «GRÆDUCATION» αποσκοπεί στην ελληνογερμανική συνεργασία για την έρευνα, την ανάπτυξη και το σχεδιασμό εκπαιδευτικών υπηρεσιών στον κλάδο των «Πράσινων επαγγελμάτων». Πρόκειται για μία ανταλλαγή και μεταφορά τεχνογνωσίας, έτσι ώστε να βελτιωθεί, από κοινού, η εκπαιδευτική κατάσταση στον κλάδο των «Πράσινων Επαγγελμάτων» στην Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτού του έργου δημιουργήθηκαν νέα περιγράμματα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον κλάδο των «Πράσινων Επαγγελμάτων», με βάση τα υφιστάμενα ελληνικά επαγγελματικά προφίλ. Η εκπαίδευση θα βασίζεται στο επιτυχημένο μοντέλο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που συνδυάζει τη θεωρητική εκπαίδευση στη σχολή με την πρακτική μαθητεία στην επιχείρηση (σε αναλογία 40:60). Επιπλέον, αναπτύχθηκαν νέα εργαλεία για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την επαγγελματική σταδιοδρομία. Οι τομείς «Πράσινης Τεχνολογίας» που προσφέρονται για περαιτέρω συνεργασία είναι οι εξής:


ICAP: Χάθηκαν 189.700 θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο σε μια επταετία Πηγή: ICAP: Χάθηκαν 189.700 θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο σε μια επταετία

Η κατάρρευση του κατασκευαστικού κλάδου στα χρόνια της κρίσης είχε ως αποτελέσμα να χαθούν 189.700 θέσεις εργασίας.
Η συμμετοχή του κλάδου στην συνολική απασχόληση της χώρας ανερχόταν σε 8,1% το 2008, έκτοτε σημειώνεται συνεχής μείωση του ποσοστού συμμετοχής με το 2016 να φτάνει το 4,9%. Σωρευτικά κατά την περίοδο 2008 – 2015 υπήρξε απώλεια 189,7 χιλ. θέσεων εργασίας.

Ειδικές τιμές από Το Paradise Park

Σε συνέχεια της επιστολής σας 4/5/2018 με Αρ. Πρωτ. 239, σας αποστέλλουμε την πρότασή μας, για την Ολοήμερη Κατασκήνωση-Summer Camp 2018 που διοργανώνουμε για 8η συνεχή χρονιά στο πάρκο Paradise:

1.    100€ (από 110€), το παιδί ανά εβδομάδα, με πλήρη διατροφή (Πρωινό-Δεκατιανό- Μεσημεριανό) - για συμμετοχή έως 50 παιδιά
2.    90€ (από 110€),  το παιδί ανά εβδομάδα, με πλήρη διατροφή (Πρωινό-Δεκατιανό- Μεσημεριανό) - για συμμετοχή από 51 παιδιά και άνω

Σεμινάριο για θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο από την ΠΕΥ ΟΑΕΔ


Σας ενημερώνουμε ότι η ΠΕΥ ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας   διοργανώνει Σεμινάριο για θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.