oaednews

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο τυπου ομοσπονδίας υπαλλήλων ΟΑΕΔ




Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση για επίταξη - επιστράτευση των εργαζομένων - απεργών στο Μετρό και καλεί την Κυβέρνηση να την ανακαλέσει άμεσα. 

Από τη χρεοκοπία της Αργεντινής, άστεγος στην Αθήνα

Η ιστορία του Λάμπρου Μουστάκη είναι πραγματικά απίστευτη και θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο Λάμπρος Μουστάκης γεννήθηκε στη Βραζιλία από Έλληνες γονείς. Σπούδασε, έμαθε πέντε γλώσσες, έγινε τεχνικός ελεγκτής ποιότητας κρέατος αν και ήθελε να γίνει δικηγόρος, δούλεψε σκληρά και απέκτησε οικογένεια.

Το Δράμα της ανεργίας ...


Σε ανεργία, διαφθορά σκοντάφτε
«Το δράμα της ανεργίας». Με αυτό τον ηχηρό τίτλο στην ηλεκτρονική της έκδοση, η ισπανική εφημερίδα El Pais ανακοίνωνε το ιστορικό ρεκόρ ανεργίας στη χώρα, το οποίο ξεπέρασε το 26%. Το ποσοστό αυτό, που μεταφράζεται σε έξι εκατομμύρια ανέργους, καλείται να αντιμετωπίσει η συντηρητική κυβέρνηση Ραχόι.

Ποιο το σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων

Ποιο είναι το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων; Τι σχεδιάζουν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες;

Σαρωτικές αλλαγές για 25.000 υπαλλήλους



Το νέο καθεστώς της κινητικότητας θα αποτελέσει πάγια πολιτική στον δημόσιο τομέα. Εκτός των μνημονιακών υποχρεώσεων που προβλέπουν να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας 25.000 υπάλληλοι το 2013, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επικαλείται και αντικειμενικούς λόγους κάλυψης των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό που θα διαμορφωθούν με τα νέα οργανογράμματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κανείς υπάλληλος δεν θα χρειαστεί φροντιστηριακή βοήθεια για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ενός γραπτού τεστ, ενώ