oaednews

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Η ακρίβεια… απολύει – 3 στους 10 με μερική απασχόληση

 Συν 65% οι απολύσεις των Ιανουάριο – Η ακτινογραφία της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας μέσα από τα συγκριτικά στοιχεία τριών εκθέσεων για την ανεργία, τις αμοιβές και το μέγεθος των επιχειρήσεων.

Μετά την πανδημία και η ακρίβεια μειώνει τις θέσεις εργασίας. Κατά συνέπεια, όσο δεν αυξάνεται το διαθέσιμο εισόδημα, τόσο θα αυξάνεται η ανεργία.

Παράλληλα, εν μέσω ακρίβειας και έκρηξης των τιμών ενέργειας 3 στους 10 μισθωτούς εργάζονται με μερική απασχόληση και 1 στους 5 λαμβάνει λιγότερα από 600 ευρώ μεικτά το μήνα.

Καλπάζει η δηλωμένη ανεργία στο Βόρειο Αιγαίο

 Στους 17.750 ανήλθαν οι άνεργοι που αναζητούν εργασία στα νησιά της Περιφέρειας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ

Τον Ιανουάριο το 2022 καταγράφηκε ο τρίτος υψηλότερος αριθμός δηλωμένων ανέργων που αναζητούν εργασία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, από το 2010 και μετά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου. Μόνο τον Απρίλιο και το Δεκέμβριο του 2020 καταγράφηκε μεγαλύτερος αριθμός ανέργων από τον ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2020 είχαν καταγραφεί 17.948 άνεργοι και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου είχαν καταγραφεί 17.850 άνεργοι.

Θλίψη στην Καλαμάτα: Ηλικιωμένη έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό και πέθανε από την στεναχώρια της

Θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε σε πόλη της Καλαμάτας καθώς ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από καρδιά εξαιτίας της μεγάλης στεναχώρια που υπέστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία θανάτου της 70χρονης οφείλεται στη στενοχώρια της, αφού από την αναλγησία των τραπεζών έχασε σε πλειστηριασμό το μικρό διαμέρισμα που είχε πάρει με δάνειο, όσο δούλευε.

«Η τράπεζα δεν δέχτηκε κανέναν συμβιβασμό», καταγγέλλουν οι συγγενείς της.