Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Μικροί εφευρέτεςΠαλιά, ήταν ο Κύρος ο Εφευρέτης, που είχε βοηθό του τον μικρόσωμο Γλόμπο και που έφτιαχνε φοβερές πατέντες στη Λιμνούπολη (οι οποίες συνήθως εξελίσσονταν σε φιάσκο), αυτός που μας είχε μυήσει στον κόσμο των εφευρέσεων. Μαζί ήταν και το παιχνίδι «ο φωτεινός παντογνώστης», ένα παιχνίδι γνώσεων που όμως, είχε εκείνα τα λαμπάκια που άναβαν θαυμαστά όταν έδινες τη σωστή απάντηση!

TEDMED στην ΑθήναΣτο TEDMED, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου, θα ακούσουμε τα πάντα για υγεία, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, καινοτομία, επιχειρηματικότητα, ασθενείς, τέχνη, μουσική, κωμωδία - και άλλα, που μας αφορούν όλους.

Οι φράουλες στη Μανωλάδα ποτίζονται με αίμα από παλιά...

Το ρεπορτάζ της Ντ. Δασκαλοπούλου στο «Εψιλον» το 2008Σάλος είχε προκληθεί και το 2008 για τα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Και τότε, κάποιοι αρμόδιοι είχαν υποσχεθεί να αλλάξουν οι συνθήκες. Το προχθεσινό περιστατικό αποδεικνύει πως τίποτα δεν έγινε. Ας θυμηθούμε τι έγραφε τότε η Ντίνα Δασκαλοπούλου (οι φωτογραφίες του Αντώνη ΛΙάκου):

Οι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ και ο ταξικός συνδικαλισμός στην Ελλάδα των μν...

Επίθεση στην εργασία: Η απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος (συνέντευξη συνδικαλιστών στο left.gr)

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του 2008-2009, έχουν μετατραπεί σε πειραματόζωα των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Τουρκία: Αναγκαία η βία κατά των γυναικών πιστεύει το 62% των ανδρών


Η βία κατά των συζύγων τους είναι αναγκαία πιστεύει το 62% των ανδρών στη Τουρκία σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα.

Παρά τις δεσμεύσεις της τούρκου υπουργού Οικογένειας Φατμά Σαχίν (Fatma Sahin) ότι «η κυβέρνηση της Τουρκίας εργάζεται συστηματικά όχι μόνο να ελεγχθεί τη βία των ανδρών σε βάρος των γυναικών τους αλλά και να την εξαλείψει», νεώτερες έρευνες δείχνουν ότι δεν αρκεί μόνο η δουλειά αλλά πρέπει να γίνει στροφή 180 μοιρών στον τρόπο σκέψης και στα αντανακλαστικά των περισσοτέρων Τούρκων.

Έρευνα του πανεπιστημίου του Κιρίκαλε (Kirikkale, http://www.kku.edu.tr/) και του Οργανισμού «Χαρούμενα Παιδιά" σε 3500 τούρκους άνδρες κατέδειξε αυτό που ούτως ή άλλως αποτελεί θέσφατο στην Τουρκία ότι δηλαδή η βία των ανδρών κατά των συζύγων τους είναι απολύτως φυσιολογική, ευκολονόητη και πρακτική.

28% των ερωτηθέντων θεωρεί τη βία κατά των συζύγων είναι απαραίτητη. Αναφέρουν ότι αυτό πρέπει να γίνεται για να πειθαρχούν. 34%, που θεωρούν τον εαυτό τους ως μετριοπαθή, κρίνουν τη βία μέσα στο γάμο μόνο ως «περιστασιακά απαραίτητη». Συνολικά, λοιπόν, σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εγκρίνουν το ξύλο στις γυναίκες τους.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο δικαιολογείται η βία μέσα στο σπίτι, το 18% απάντησε ότι ο άνδρας είναι ο κυρίαρχος και μπορεί να χρησιμοποιεί βία όποτε εκείνος κρίνει απαραίτητο. 30,9% θα χτυπούσαν μόνο αν υπήρχε η κατάλληλη αφορμή ενώ το 37,9% δήλωσε ότι θα χρησιμοποιούσε το ξύλο για ζητήματα «τιμής», δηλαδή για να διαφυλάξει τις αρχές την τιμή, την ευπρέπεια και την πειθαρχία.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο πέρσι δολοφονήθηκαν 125 γυναίκες από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους, και η τάση είναι αυξητική καθώς φέτος, μόνο μέχρι το Μάρτιο έχουν καταγραφεί 14 δολοφονίες.

Επίσης, περισσότερες από 30.000 γυναίκες υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς το 2012 μέσα στην οικογένεια.

Και αυτά είναι μόνο τα επισήμως καταγεγραμμένα στοιχεία

Πηγή: skai.gr

Δικτυακές πρωτοβουλίες για «ματωμένες φράουλες» και εκπομπές με νεοναζί

Η κινητοποίηση στα blog και τα socialmedia άνοιξε στον εταιρικό κόσμο τις καμπάνιες για μποϊκοτάζ της «ματωμένης» φράουλας στη Νέα Μανωλάδα και τις εκπομπές με νεοναζί.

ΟΑΕΔ: Ανεργία - ρεκόρ για όλους. 10,82% αύξηση ανέργων μέσα σε ένα χρόνο

Την σκληρή πραγματικότητα του μεγαλύτερου προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας, της ανεργίας, αντανακλούν οι αριθμοί και τα στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ.