oaednews

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση Εργασίας αύριο Τετάρτη 8/6 από τις 11πμ έως τη λήξη του ωραρίου

Κυβέρνηση και τρόικα διαλύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη Δημόσια Παιδεία.
Στις 8 Ιούνη διαδηλώνουμε και διεκδικούμε λεφτά για την Υγεία και την Παιδεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία και στα σχολεία.
Η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας σταθερά στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, υλοποιεί βήμα-βήμα τα σχέδια και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
Το 3ο μνημόνιο αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε μνημόνιο διαρκείας. Ο περίφημος «κόφτης» θα ενεργοποιείται αυτόματα καταστρατηγώντας ακόμη και στοιχειώδεις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ενώ θα πετσοκόβει ό,τι απέμεινε από τα βασικά εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα (μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες κ.τ.λ.) ώστε να διασφαλίζονται τα χρήματα για την αποπληρωμή των δόσεων στους δανειστές.
Η υποθήκευση και η εκχώρηση της περιουσίας του Ελληνικού δημοσίου στους τοκογλύφους - δανειστές για 99 χρόνια(!) επισφραγίζει με τον ποιο προκλητικό τρόπο την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στις απαιτήσεις του "κουαρτέτου" και τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ μέχρι 15/6

Στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια ηλικίας από 8 μηνών έως και 4,5 ετών (προνήπια).
Παρατείνεται έως και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων, για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων για τη σχολική περίοδο 2016-2017, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Το Ελληνικό Δημόσιο σε αριθμούς [Έκθεση του Υπ.Εσ.Δ.Α.

Έκδοση του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που ως στόχο έχει, «την κατάρριψη των μύθων και την αποκατάσταση της αλήθειας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, με την παράθεση στοιχείων, για τα «πραγματικά μεγέθη» του Ελληνικού δημόσιου τομέα, σε ό,τι αφορά τη μισθολογική και συνταξιοδοτική δαπάνη, την απασχόληση και την ανάπτυξη, με στόχο τη συμβολή του, «στην έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για μία ποιοτική, ανοικτή στους πολίτες, δημοκρατική και κοινωνικά υπεύθυνη κρατική διοίκηση και δημόσιες υπηρεσίες».