oaednews

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΟΑΕΔ: Έρχεται νέα κοινωφελής εργασία για 2.300 ανέργους

Ο ΟΑΕΔ ετοιμάζεται να προκηρύξουν νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 2.300 ανέργων που θα προσληφθούν και θα απασχοληθούν σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.
Πρόκειται για πρόγραμμα απασχόλησης σε δομές υποστήριξης των προσφύγων για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Όπως είχε αναφέρει σχετικά η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη αναμενόταν να ξεκινήσει την εβδομάδα μετά την 21η Ιουλίου και θα αφορούσε την απασχόληση στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων και την «πρόσληψη ανέργων σε θέσεις εργασίας που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτών των Κέντρων σε Δήμους». Κάτι όμως που δεν κατέστει εφικτό λόγω της επίσπευσης των διαδικασιών για την προκήρυξη της νέας κοινωφελούς εργασίας, διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Fashion City Outlet: Θέσεις εργασίας στο νέο προορισμό μόδας και ψυχαγωγίας στη Λάρισα

Το Fashion City Outlet, το πρώτο εκπτωτικό και ψυχαγωγικό κέντρο στη Θεσσαλία, ανοίγει τις πύλες του το φθινόπωρο και, σε συνεργασία με το site kariera.gr και με τα περίπου 75 καταστήματα μόδας, εστίασης και ψυχαγωγίας που θα στεγάζει, αναζητά συνεργάτες για τη στελέχωση 600 περίπου θέσεων εργασίας. Οι ειδικότητες προς κάλυψη αφορούν σε πωλήσεις ειδών ένδυσης, υπόδησης, καλλυντικών, κοσμημάτων, ηλεκτρονικών ειδών, τροφίμων, εξυπηρέτησης πελατών σε καταστήματα εστίασης, δημιουργικής απασχόλησης νηπίων και παιδιών, καθώς και διαχείρισης καταστημάτων λιανικής και εστίασης. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει από τις 27 Αυγούστου έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

ΟΑΕΔ: 5.500 προσλήψεις με 12μηνη σύμβαση στο Δημόσιο (αποδοχές+διαδικασία)

Στην πρόσληψη 5.500 ανέργων στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΟΑΕΔ και θα αφορά νέους ηλικίας 22 έως 29 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 12 μήνες μέσω της τοποθέτησης τους σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.
Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις θα γίνουν σε ασφαλιστικά ταμεία (σχεδόν 1.250 προσλήψεις σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ)  αλλά και φορείς από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας, Εσωτερικών κ.α.