oaednews

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ

Ξεκινάει τη Δευτέρα 31/08/2020, ώρα 10:00 και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 04/09/2020, ώρα 23:59, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, έτους κατάρτισης 2020 – 2021.

Συνελήφθη ο οδηγός του Δήμαρχου Αμαρουσίου – Έταζε διορισμούς στο δημόσιο με… το αζημίωτο

 Στα πράσα πιάστηκε για απάτη οδηγός του Δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, την ώρα που έπαιρνε λεφτά για να… ταχτοποιήσει επαγγελματικά έναν 42χρονο σε θέση του δημοσίου.

Ο 37χρονος οδηγός του Δημάρχου, που συνελήφθη, φέρεται να έταζε διορισμούς σε δημόσια ή δημοτική θέση. Με αυτή την υπόσχεση και ασφαλώς με το αζημίωτο, κατάφερε να αποσπάσει από τις αρχές του Ιουλίου το ποσό των 12,5 χιλιάδων ευρώ από έναν 42χρονο άνδρα, πατέρα δύο παιδιών. Η… επαγγελματική τακτοποίηση, όμως, χρειαζόταν κι άλλα λεφτά. Για να γίνει, εκκρεμούσε ένα επιπλέον ποσό ύψους 2,5 χιλιάδων ευρώ με το οποίο το 42χρονο θύμα έπρεπε να εξοφλήσει στον «μεσάζοντα» οδηγό του Δημάρχου.

Παράνομες ανανεώσεις συμβάσεων «γαλάζιων» παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των νέων πτυχιούχων

Παράνομες ανανεώσεις συμβάσεων «γαλάζιων» παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των νέων πτυχιούχων που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, καταγγέλλει ο Πρόεδρος του «Συλλόγου Ειδικού προγράμματος Πτυχιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα» Γιώργος Δημητριάδης, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση.

Ο κ. Δημητριάδης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «ξεσκαρτάρισαν το πρόγραμμα ανάλογα με το ποια είναι τα δικά τους παιδιά και τα τακτοποίησαν με συνοπτικές διαδικασίες δίχως ΑΣΕΠ και δίχως προκήρυξη αλλά με απόλυτο κριτήριο το πολιτικό τους γίγνεσθαι, ενώ για τους υπόλοιπους δεν τους καίγεται καρφί».