oaednews

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Καμμία απόλυση εργαζομενων στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ. Εργατικό Κέντρο Λάρισας

 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 Λάρισα – Τηλέφωνο  2410 250708,  FAX 2410 257758

Email : ergkelar@otenet.gr

Αρ. Πρωτ : Φ19/1131                                                         Λάρισα 23-03-2021


Δελτίο Τύπου 

Καμία απόλυση εργαζομένων στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ με την  ΣΟΧ 1Α/2019!

Πρόσφατα αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας πραγματοποίησε επίσκεψη στις δομές του ΟΑΕΔ (ΕΠΑΣ – ΙΕΚ – ΚΠΑ Λάρισας – Περιφερειακή Διεύθυνση – Βρεφονηπιακός Σταθμός ) Λάρισας για να συζητήσει με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που υπάρχουν στους συγκεκριμένους χώρους.

Σοβαρότατο πρόβλημα που κυριάρχησε και στην όλη συζήτηση είναι η λήξη των συμβάσεων των 500 καθαριστριών, οι οποίες προσελήφθησαν με την υπ’ αριθμό ΣΟΧ 1Α/2019 και λήγουν στις 02/07/2021. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν τον 11/2019 με καθυστέρηση 4 μηνών από τον 7/2019 που προέβλεπε  αρχικά η σύμβαση. Που σημαίνει πως τελικά θα εργαστούν 4 μήνες λιγότερο από ότι ορίζονταν με βάση την συγκεκριμένη προκήρυξη(24μηνο). Φυσικά οι συμβάσεις μπορεί να λήγουν αλλά οι ανάγκες που καλύπτουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν. 

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί ο κάθε λογικός άνθρωπος για ποιον λόγο δεν πραγματοποιούνται οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτει τις σταθερές ανάγκες του οργανισμού κι όχι «εποχικού» για την αντιμετώπιση «απρόβλεπτων κι επειγουσών καταστάσεων»  όπως τους χαρακτηρίζει. Άλλωστε αυτό αποκαλύπτεται από το γεγονός πως για τις ίδιες ανάγκες υπογράφονται επαναλαμβανόμενε ΣΟΧ(Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου). 

 Η απάντηση βρίσκεται στο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες, προωθεί την ευέλικτη εργασία με Συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με ημιαπασχόληση και με όποια άλλη μορφή μπορεί να υπάρχει, μόνο και μόνο για να κρατάει ομήρους τους εργαζόμενους, για να μην έχουν σταθερά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα γιατί αυτό κοστίζει λιγότερο . 

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν υπερβάλλει τους εαυτούς τους όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας με κίνδυνο μάλιστα της προσωπικής τους υγείας πολλές φορές. Είναι και αυτοί όπως οι εργαζόμενοι «ήρωες» του προηγούμενου διαστήματος, που από την μία η κυβέρνηση τους «χειροκροτεί» και από την άλλη όταν διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μόνιμο προσωπικό και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τους στέλνει τις δυνάμεις καταστολής. Η καταστολή αυτή στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ εκφράζεται με τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, ώστε να είναι εύκολα αναλώσιμοι. Ας αποδείξει στην πράξη η κυβέρνηση της ΝΔ ότι σέβεται τον καθημερινό αγώνα και την δουλειά των εργαζομένων.

Απαιτούμε :

Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ με την ΣΟΧ 1Α/2019 .Άμεση ανανέωση των συμβάσεών τους.

Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά όλοι οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με την ΣΟΧ 1Α/2019.

Να χορηγηθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των κτιρίων του ΟΑΕΔ. 

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ απέστειλε σχετικό υπόμνημα με το παραπάνω περιεχόμενο των αιτημάτων προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Χατζαδάκη, τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ.Πρωτοψάλτη και την Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ κ.Τσιούρβα.


Η  Διοίκηση

Κλειστό θα παραμείνει από σήμερα, Τρίτη 23 Μαρτίου, το ΚΠΑ2 Πύλης Αξιού. COVID-19

 Κλειστό θα παραμείνει αύριο, Τρίτη 23 Μαρτίου, το ΚΠΑ2 Πύλης Αξιού (Ταντάλου 32 & Αφροδίτης 21, Τ.Κ. 546 29), κατόπιν επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19, στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Αναστολή λειτουργίας του ΚΠΑ2 Θεσσαλονίκης και ΕΚΟ Θεσσαλονίκης από σήμερα 23.03.2021 κατόπιν επιβεβαιωμένου κρούσματος

 Ανακοίνωση

Αναστολή λειτουργίας του ΚΠΑ2 Θεσσαλονίκης και ΕΚΟ Θεσσαλονίκης από σήμερα 23.03.2021

Κλειστά θα παραμείνουν από αύριο Τρίτη 23 Μαρτίου και μέχρι νεοτέρας, το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων – ΕΚΟ Θεσσαλονίκης (Δωδεκανήσου 10Α, Τ.Κ. 546 26), κατόπιν επιβεβαιωμένου κρούσματος