oaednews

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση για Υπηρεσιακά Συμβούλια

Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Αυτό το διάστημα διεξάγονται εκλογές σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων τακτικών υπαλλήλων και ΙΔΑΧ στα Υπηρεσιακά-Πειθαρχικά Συμβούλια. Τα ΥΣ αποτελούνται από 3 διορισμένα μέλη και 2 αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων, ένας συσχετισμός που, προφανώς, δεν είναι τυχαίος, ένας συσχετισμός που πρέπει να κάνει την επιλογή της ψήφου μας ακόμη πιο προσεκτική, ακόμη πιο πολύτιμη, ακόμη πιο σοφή!

Οι κληρονόμοι θανόντος εργαζομένου μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση για την ετήσια άδεια που δεν έλαβε

Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Απόφαση στις συνεκδικασθείσες υποθέσεις C-569/16 και C-570/16 Stadt Wuppertal κατά Maria Elisabeth Bauer και Volker Willmeroth κατά Martina Broßonn

Οι κληρονόμοι θανόντος εργαζομένου μπορούν να ζητήσουν από τον πρώην εργοδότη του αποζημίωση για την ετήσια άδεια μετ' αποδοχών την οποία ο εργαζόμενος αυτός δεν είχε λάβει πριν από τον θάνατό του

Θετική δικαστική απόφαση για τα δίδακτρα

Μετά τη πρώτη θετική δικαστική απόφαση η οποία δικαίωσε 211 συναδέλφους ΙΔΑΧ για τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας, σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε και η με αριθμό 1025/2018 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών που δικαιώνει έξι συναδέλφους ΙΔΑΧ που είχαν προσφύγει εναντίον του ΟΑΕΔ για την μη καταβολή διδάκτρων.

Τη σχολή ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ επισκέφτηκαν μαθητές από 5 χώρες

Τη σχολή επαγγελματικής κατάρτισης ατόμων με αναπηρία του ΟΑΕΔ, επισκέφθηκε σήμερα η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, στο πλαίσιο επίσκεψης μαθητών ΑΜΕΑ από πέντε χώρες, που συμμετέχουν σε πρόγραμμα του Erasmus+ με τίτλο «The Change Starts with us».

Αλλαγές στην πληρωμή Δημοσίων και Υπαλλήλων Ο.Τ.Α.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (επισυνάπτεται), η ΚΥΑ των Γιώργου Χουλιαράκη Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία τροποποιείται η ΚΥΑ 2/37345/0004/4-6-2010 (ΦΕΚ 784/τ.Β’/4-6-2010): «Απογραφή του πάσης φύσεως προσωπικού του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού», όπως ισχύει.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση του epoli.gr επέρχονται οι εξής αλλαγές:

«ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ»

2η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΣΑ
Αίθουσα Εκδηλώσεων Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ακαδημίας 60, 1ος όροφος
Τετάρτη 7 NOEMBΡΙΟΥ 2018, 18:00 - 20:00:
«ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ»

Πρόεδρος: Αθανάσιος Ράντος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Ομιλητές:
Χρήστος Δετσαρίδης, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ, Δικηγόρος: «Η ενδικοφανής διαδικασία του ν. 4412/2016 κατά το στάδιο ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων και η οδηγία 2007/66/ΕΚ»
Εμμανουέλα Σωτηροπούλου, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου, Μέλος ΑΕΠΠ/Νικόλαος Σαββίδης, ΜΔΕ Εμπορικού Δικαίου, Μέλος ΑΕΠΠ: «Νομικά ζητήματα μέσα από τις αποφάσεις της ΑΕΠΠ»
Μαρία Στυλιανίδου, Δ.Ν., Μέλος του Συμβουλίου της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ: «Διαφθορά στις δημόσιες συμβάσεις: Νομοθετικό πλαίσιο και τρόποι αντιμετώπισης της -Ο ρόλος της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.»